Cannes 2024
25. apr. 2024 | 12:51

Film med Sidse Babett skal til Cannes

Foto | Rolf Konow

Sidste år udkom den tidligere Cannes-vinder Bille Augusts Ehrengard: Forførelsens kunst med Sidse Babett Knudsen i en bærende rolle, og nu skal skuespilleren selv til Cannes med den franske film Le fil. 

For andet år i træk folder Sidse Babett Knudsen sig ud på det hvide lærred på verdens førende filmfestival, hvor hun medvirker i Daniel Auteuils franske retssagsdrama.

Af Karoline Balstrøm

Når du skal mænge dig med alverdens feinschmeckere på Rivieraen ved verdens mest prestigefulde filmfestival, Cannes, så husk – ud over cool attitude og solcreme – at medbringe den rød-hvide klaphat.

Så kan du hilse Sidse Babett Knudsen fra os herhjemme.

Sidste år havde skuespilleren en film med i den attraktive hovedkonkurrence i form af Jessica Hausners spisevægringssatire Club Zero, hvor hun spiller rektor på en eliteskole. Og for andet år i træk har hun en film med i det officielle Cannes-program.

Franske Le Fil er ikke en del af konkurrencerne, men vil få en særvisning på festivalen. Særvisningsprogrammet består typisk af film, som på grund af deres kunstneriske værdi, deres berømte filmskabere eller relevans for filmbranchen bliver udvalgt til at få en eksklusiv plads på festivalen.

Den prominente skuespiller Daniel Auteuil sidder i instruktørstolen. Og retssalsdramaet er baseret på sammendrag af noveller og skriverier af den afdøde forsvars- og straffeadvokat Jean-Yves Moyart, som i en årrække havde en populær blog under synonymet Maître Mô.

Meget lidt vides dog endnu om filmen, som Daniel Auteuil også har skrevet manuskript til.

Den 74-årige filmskaber er født i Algeriet og har etableret sig som en af de førende skuespillere i fransk film. Med Kilden i Provence fra 1986 markerede han i den tragiske og lidenskabelige hovedrolle. Og han medvirker i ikoniske film som Michael Hanekes Skjult og Patrice Chéreaus Dronning Margot samt et utal af teaterroller.

I Le Fil spiller Grégory Gadebois over for Daniel Auteuil, der selv indtager hovedrollen som advokaten Maître.

Han er blevet givet den svære opgave at forsvare en mand, som er anklaget for at have myrdet sin kone. Vi kan kun håbe, at det ikke er Sidse Babett Knudsen.

Seks år i Frankrig
Som Sidse Babett Knudsen fortalte Ekko i #55 i et sjældent, ti siders interview om karrieren og privatlivet, har hun et blødt punkt for Frankrig.

Skuespilleren har en særlig tilknytning til landet, hun som ung egentlig bare skulle bruge et enkelt sabbatår i. Rejsen blev dog forlænget til seks år, og da hun endelig kom hjem til Danmark, var det med en skuespiluddannelse fra parisiske L’Ombre i bagagen.

Baggrunden har banet vejen for roller i franske perler som Hermelinen og Kvinden fra Brest, hvor hun demonstrerer sit talent og sin evne til at arbejde på tværs af kulturelle grænser.

Det er endnu ikke officielt meldt ud, hvem fra Le Fil der repræsenterer filmen ved Cannes. Men som Danmarks rigtige statsminister ville det undre, hvis ikke Sidse Babett Knudsen tropper op.

Efter hendes optræden som Birgitte Nyborg i DR-serien Borgen blev den anerkendte skuespiller kendt af publikum og branchefolk verden over. Især da serien høstede eftertragtede tv-priser ved BAFTA og Emmy Awards.

Hun blev i 2016 hyldet med den franske orden for kunst og litteratur og vandt samme år en César for sin præstation som nuanceret jurymedlem i Hermelinen. I 2022 blev hun udnævnt til ridder af den franske æreslegion, som er den fornemmeste orden i landet.

Cannes løber i år fra den 14. maj til den 25. maj og dækkes ligesom sidste år af Ekkos chefredaktør Claus Christensen og assisterende redaktør Niels Jakob Kyhl Jørgensen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko