Ugens streaming
02. juli 2017 | 19:54

Ekko anbefaler: På ferie med film

Foto | Luca Bigazzi
De to levemænd Fred (Michael Caine) og Mick (Harvey Keitel) holder ferie i Alperne i Paolo Sorrentinos afslappende spa-bad af en film, Youth.

Danskere i hobetal går på sommerferie i disse dage. Her er fem film, som på den ene eller anden måde sparker gang i feriehumøret.

Af Nicki Bruun

Den danske sommer er ikke til at stole på, og derfor begiver mange sig ud på forskellige rejser i deres sommerferie.

På film er turen fra A til B også en god ramme at sætte sin fortælling i, ligesom fremmede miljøer kan være med til at få nye ting frem i karaktererne.

I anledning af den populære ferieuge er ugens streaming-anbefalinger derfor fem film, hvis hovedpersoner er ude på en rejse, eller hvor de befinder sig på et feriested.

Vi har valgt at droppe de lange serie-fortællinger og holdt os til film, i håbet om at den danske sommer viser sig fra sin gode side, så der er tid til at komme ud i solen.


Sideways (2004)

En ugelang vinrejse rundt i Californien lyder ikke just som det sjoveste oplæg for en film, men Sideways – der indbragte Alexander Payne en Oscar for bedste manuskript – viser, at den gode historie findes mellem mennesker.

De to venner Miles og Jack, mesterligt spillet af Paul Giamatti og Thomas Haden Church, er som nat og dag. Miles er en trist, forfejlet forfatter, mens Jack trods et forestående bryllup er en dameglad charmør. På deres vintur opdager de nye sider af sig selv og hinanden, som får dem til at tænke over venskabet.

Kan ses på C More

 

Youth (2015)

I de schweiziske alper sidder to ældre venner og nyder livet på et kursted. De er begge i livets efterår, der dog ikke er nær så trist, som det udtryk får alderdommen til at lyde.

Der er nemlig livsglæde for alle pengene, når Michael Caine som den pensionerede komponist Fred og Harvey Keitel som instruktøren Mick folder sig ud i Paolo Sorrentinos flamboyante filmsprog. På hotellet er der også en overvægtig Diego Maradona og en smuk Miss Universe, som tilsammen viser verden i al sin mærkelige skønhed.

Kan ses på Viaplay

 

Manson Family Vacation (2015)

To brødre kaster sig ud på en noget anderledes road trip, da de sætter sig for at besøge stederne i Los Angeles, hvor kulten ledet af Charles Manson begik sine frygtelige mord. Trods det makabre ydgangspunkt er Manson Family Vacation en sjov film om to mænd, der nok har genetik til fælles, men ellers er meget forskellige.

Orker du ikke en køretur ned gennem Europa, kan du nøjes med at tage på rejse ind i et morderisk sind og en underligt 

Kan ses på Netflix

 

Up in the Air (2009)

George Clooney arbejder hårdt i Jason Reitmans Up in the Air, hvor han som fyringskonsulenten Ryan Bingham dagligt frekventerer USA’s lufthavne. Det er en film, som for alvor kan gøre én træt af sit arbejde og lokke mod lysere tider i den nærmeste lufthavn.

På sin egen stille måde er filmen morsom og højdramatisk i skildringen af, hvordan mennesker gør jobbet til deres identitet. For hvad sker der så, hvis man en dag bliver fyret? Den humanistiske dramakomedie plæderer for, at meningen skal findes i kærligheden.

Kan ses på HBO Nordic

 

Vicky Cristina Barcelona (2008)

En kærlighedsferie i Barcelona er nok aldrig af vejen, men i så smukt selskab som Scarlett Johansson, Javier Bardem og Penélope Cruz er det en udsøgt fornøjelse.

Woody Allens film er altid fuld af kvik dialog, men i rejsen fra hjembyen New York til det sydlige Europa er den sædvanligt neurotiske tilgang udskiftet med et sensuelt temperament. Så hvis det danske sommervejr svigter, kan man få varmen med en lille, filmisk udflugt til det spanske trekantsområde.

Kan ses på Filmstriben

Kommentarer

Ugens streaming

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge foreslår vi film, der tænder rejselysten.

© Filmmagasinet Ekko