Nyhed
24. juli 2020 | 12:35

Flere storfilm er udskudt

Foto | Roger Do Minh
Wes Anderson har samlet skuespillere som Wallace Wolodarsky, Bill Murray og Owen Wilson i sin stjernespækkede The French Dispatch, men nu kommer publikum til at vente længere på filmen.

Filmselskabet Disney har rykket premieren på film som Mulan og The French Dispatch på ubestemt tid, mens de kommende film i Star Wars- og Avatar-serien bliver et år forsinket.

Af Nicki Bruun

Den seneste tid har fokus særligt været på, hvornår Christopher Nolans Tenet og den næste James Bond-film No Time to Die får premiere, mens særligt det amerikanske biografmarked kæmper med coronakrisen.

Førstnævnte er i skrivende stund udskudt på ubestemt tid, hvor Bond-filmen stadig står til november-premiere efter at være blevet rykket fra den oprindelige dato i april.

Nu følger Disney eksemplet fra Tenet og udskyder mange af filmselskabets store film.

Det gælder blandt andet live-versionen af selskabets succesfulde animationsfilm Mulan. Den var ligesom Tenet udset til at genåbne biograferne i august, men filmen er blevet udskudt på ubestemt tid.

Også imødesete film som Wes Andersons The French Dispatch – som Disney distribuerer – er blevet rykket på ubestemt tid. Filmselskabet Paramount har fulgt trop og skudt A Quiet Place 2 – der skulle have haft premiere i september – til marts 2021.

Den voldsomt forrykkede premierekalender er et stort problem for biografer i både Danmark og resten af verden. Her har man haft svært ved at lokke publikum tilbage i biografmørket, fordi der er så få nye premierefilm, og situationen er stadig meget alvorlig.

Star Wars og Avatar må vente
Også kommende film i Disneys største franchises bliver forsinket på grund af coronakrisen.

Første film i den næste Star Wars-trilogi – som instrueres af Oscar-vinderen bag nazi-komedien Jojo Rabbit, Taika Waititi – er skudt fra planlagt premiere i december 2022 til december 2023.

Det samme er tilfældet med fortsættelserne til James Cameron succesfulde Avatar, som Disney købte rettighederne til, da selskabet overtog konkurrenten Fox for et astronomisk beløb.

Instruktøren har arbejdet længe på opfølgeren, men Avatar 2 er blevet rykket fra premiere næste år til en ny premiere i december 2022.

Hele fire film er på vej i serien, og de næste får efter planen premiere i henholdsvis 2024, 2026 og 2028.

Trailer: The French Dispatch

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko