Nyhed
20. juli 2020 | 19:25

Tenet udskydes på ubestemt tid

Foto | Hoyte van Hoytema
I Tenet spiller John David Washington hovedrollen som en agent, der forsøger at redde verden. Men filmens kæmper for at få premiere på grund af den fortsatte spredning af coronavirus.

Christopher Nolans storfilm er endnu engang blevet rykket, men distributøren åbner nu for at lade filmen få premiere i andre lande, før den kommer i USA.

Af Nicki Bruun

Christopher Nolans imødesete blockbuster Tenet har netop fået udskudt premieredatoen for tredje gang.

Denne gang har distributøren Warner Bros. ikke turdet lægge sig på en ny dato endnu.

Dermed kommer vi næppe til at se instruktørens spion-actionfilm denne sommer, men Warner Bros. har stadig i tankerne at udsende filmen i løbet af 2020, siger filmselskabets bestyrelsesformand Toby Emmerich ifølge amerikanske medier i en pressemeddelelse.

Han kommer også med en overraskende udmelding: Warner Bros. ser ikke nødvendigvis Tenet som en film, der skal have verdenspremiere samtidig over hele verden. Og det vil selskabets kommende planer for markedsføring og distribution af filmen afspejle, fortsætter han.

Det kan ifølge branchemediet Variety betyde, at Tenet får premiere andre steder i verden, hvor biograferne er åbne – som for eksempel Danmark – før den gør i USA.

Kamp om datoer
Den nye udskydelse af Tenet kan ende med at være del af et større puslespil, hvor premierekalenderen bliver forrykket på flere måder.

Der er for tiden stor tvivl om, hvor vidt den nye Bond-film No Time to Die kan holde fast i sin nuværende premieredato i november. Faktisk har der været forlydender om, at filmen bliver skudt helt indtil 2021.

De største film vil helst undgå at få premiere samtidig, så derfor er det en kamp først at sætte sig på de datoer, hvor det virker mest opportunt at lancere en film.

Mange store film er dog allerede blevet rykket til næste år, så der skulle stadig være mulighed for, at Tenet finder en passende premieredato i den nærmeste fremtid.

Det afhænger især af, hvornår biograferne i de folkerige amerikanske stater Californien og New York er klar til at lade et stort publikum se film igen. Lige nu er biograferne i staterne i stort omfang lukket på grund af den hastige spredning af coronavirus i USA.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko