Nyhed
17. dec. 2013 | 09:06

Fly-film årets mest sete i Sverige

Foto | Jonath Mathew
Sangerinden Edda Magnason har fået ros for sin præstation som Monica Zetterlund. Sverrir Gudnason (som vi herhjemme senest så i Marie Krøyer) spiller hendes trofaste ven Sture Åkerberg.

Per Flys biopic om sanglegenden Monica Zetterlund har solgt en halv million billetter i Sverige og tager dermed den svenske førsteplads som årets mest populære film.

Af Jacob Ludvigsen

Da Monica Z fik premiere 13. september i Sverige, fik den flotte ord med på vejen af de svenske anmeldere.

Og også publikum har taget særdeles godt imod Per Flys første film siden kæmpefloppet Kvinden der drømte om en mand.

Over en halv million mennesker har set filmen, og det gør den til intet mindre end den mest sete film i de svenske biografer i 2013. Den overgår dermed storfilm som Man of Steel, Iron Man 3 og Lincoln.

Debutant i hovedrollen
Svenskerne har det også et særligt forhold til filmens hovedperson, det svenske jazz-ikon Monica Zetterlund.

Den følger hendes jagt efter gennembrud og anerkendelse i 60’ernes Sverige, og særligt sætter den fokus på, hvordan Zetterlund må svigte sin datter og familie for at udleve sine drømme om at synge jazz på svensk, hvilket få i hendes samtid ellers tror på.

Sangerinden spilles af den 29-årige debutant Edda Magnason, der selv er musiker og har to albums på cv’et. Magnason har høstet stor ros fra de svenske anmeldere.

Dansk premiere til marts
I Danmark må vi vente et pænt stykke tid endnu med at se Monica Z.

Den får først premiere 20. marts og er med i Biografklub Danmark, hvilket nærmest automatisk gør den til en billetsucces også herhjemme.

Per Fly er allerede i gang med sine næste projekter. Særlige forventninger er der til Backstabbing for Beginners, som skal optages i New York.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko