Nyhed
05. juli 2017 | 14:14

Flyvende start på C More-samarbejde

Foto | Rasmus Heise
Sekstenårige Daniel kommer op at flyve, når han forsøger at slå verdensrekorden i længdespring i Anders Walters 9 meter.

Ti af de bedste film på Ekko Shortlist er kommet på streamingtjenesten C More. Blandt perlerne er to Shortlist-vindere og en Oscar-nomineret film.

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

For nogle uger siden kunne vi offentliggøre nyheden om, at Ekko Shortlist har fået en ny sponsor.

Over de næste tre år vil streamingtjenesten C More støtte den årlige prisuddeling Ekko Shortlist Awards, hvor vi hylder de bedste film, der er tilgået platformen inden for det seneste år.

Desuden vil udvalgte filmskabere få mulighed for, at deres Shortlist-film bliver gjort tilgængelig på C Mores, en af Nordens førende streamingtjenester. Det er helt frivilligt, og filmen vil naturligvis også fortsat kunne ses på Ekko Shortlist.

Det er planen, at én film fra Ekko Shortlist hver måned vil komme på C More. Men for at give samarbejdet en flyvende start har Ekko i tæt samarbejde med C More udvalgt ti af de bedste Shortlist-film. Vi har henvendt os til filmskaberne, som alle har takket ja til tilbuddet.

De ti film kan nu ses på C More, hvor de har fået deres egen kategori: ”Danske kortfilm fra Ekko Shortlist”. Her bliver hver film præsenteret med en plakat samt en tekst om filmen og instruktøren.

Daneskov blev modig
Blandt de udvalgte film er far/søn-komedien Ud, spring over, ind, der vandt fem priser ved Ekko Shortlist Awards 2014 og blev et gennembrud for den unge instruktør Thomas Daneskov.

”Takket være al den opmærksomhed blev jeg pludselig taget alvorligt. Før var det jo kun mig selv og mine nærmeste, der tænkte, at det kunne blive til noget. Nu turde jeg kaste mig over nogle større projekter,” fortæller Thomas Daneskov, som netop i dag har premiere på sin første tv-serie, Joe Tech, og høster roser fra flere medier, heriblandt Ekko.

I øjeblikket skriver instruktøren på en spillefilm, en komedie, der ifølge Daneskov ikke er særligt sjov: ”Den hedder Far har det dårligt, og det kunne Ud, spring over, ind også have heddet.”

Virker at være personlig
Flyvere i natten
er også blandt de udvalgte. Den handler ligesom Daneskovs film om forholdet mellem en søn og hans drikfældige far, men tonen er mere alvorlig. Med fire priser ved Ekko Shortlist Awards 2015 blev den et gennembrud for instruktøren Tobias Gundorff Boesen.

”Mange filmselskaber, som jeg aldrig har været i kontakt med før, begyndte at ringe. Jeg fik vist, at jeg kunne kombinere noget af det fantastiske fra min baggrund i animation med klassisk dansk socialrealisme,” fortæller Tobias Gundorff Boesen og tilføjer:

”Personligt var det også en stor film for mig. Jeg gemte mig mindre bag effekterne end tidligere og opdagede, at det virker at være personlig. Jeg kunne trække på en masse ting fra min egen barndom, selv om jeg ikke er vokset op med sådan en far.”

Action og følelser
9 meter
er også udvalgt til C More. Den er instrueret af Anders Walter, der siden vandt en Oscar med Helium, men 9 meter har en særlig plads i hans hjerte.

”Filmen blev startskuddet på min interesse for at blive instruktør, og selv om der er ting, som jeg i dag ville ændre, så holder den folk fanget på kanten af stolesædet,” fortæller Anders Walter.

9 meter handler om en længdespringer, der er overbevist om, at hans komatøse mor kan høre ham, når han sætter en ny rekord. I et desperat forsøg på at slå verdensrekorden planlægger han at springe mellem to hustage.

”Filmen har et action-drive og fortæller samtidig en meget emotionel historie. Grundidéen med at springe er filmisk og visuelt stærkt, for man forstår tanken med at strække sig for andre,” siger instruktøren, der i disse dage er ved at lægge sidste hånd på sin første, amerikanske spillefilm, I Kill Giants.

Strunges sidste døgn
Den mest kendte instruktør i C More-udvalget er Ask Hasselbalch, som har instrueret tre populære Antboy-film. Han er repræsenteret ved genrefilmen Vilddyr, der handler om en utilpasset pige, som bliver bidt af en rotte og udvikler dyriske træk.

”Det er et enormt godt initiativ af Ekko at fremme de helt unge filmskabere, men også at grave gamle film frem, så de ikke dør. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at Vilddyr ville blive set af nogen syv år senere, men jeg oplever tit, at folk nævner den for mig,” siger Ask Hasselbalch, som arbejder på en ny genrespillefilm.

Den måske mest usædvanlige kortfilm i samlingen er Johan Knattrup Jensens Verdenssøn, der er en dramatisering af digteren Michael Strunges sidste døgn frem til, at han sprang ud af vinduet i sin lejlighed på fjerde sal.

”Jeg genså Verdenssøn for nylig og røg tilbage i de samme følelser som dengang. For mig er det en emotionel spændingsfilm, hvor musklerne er spændt hele tiden,” siger Johan Knattrup Jensen, der i dag særligt udforsker mulighederne for virtual reality-film.

”Hovedværk er et stort ord på mit niveau, men jeg nåede noget særligt og var modig med den film. Den har stået som et kvalitetsstempel, så jeg ved, hvornår jeg er i gang med noget godt. Den er blevet et referencepunkt for mig.”

Thriller og animation
Hos C More kan man desuden finde Søren Balles urkomiske overlevelseskursus Tomatprincippet med Anders Hove og Carl Marotts nervepirrende trekants-thriller Oasen med Danica Curcic.

Oasen blev i 2014 nomineret til en såkaldt Baby-Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede kortfilm fra en filmskole.

Aske Bang er blevet udtaget med sit rørende transvestit-drama Ladyboy, mens Mikkel Mainz Elkjær og Kenneth Ladekjær er repræsenteret med deres animerede skattejagt The Reward.

Den nyeste film er Søren Grinderslev Hansens ungdomsdrama Slush Ice (2016), hvor Jan Linnebjerg – kendt som Pyrus – har en usædvanlig rolle som manipulerende fodboldtræner.

Ekko Shortlist-film udvalgt til C More

Ud, spring over, ind, instr. Thomas Daneskov
Flyvere i natten, instr. Tobias Gundorff Boesen

9 meter, instr. Anders Walter
Vilddyr, instr. Ask Hasselbalch
Verdenssøn, instr. Johan Knattrup Jensen
Tomatprincippet, instr. Søren Balle
Oasen, instr. Carl Marott
Ladyboy, instr. Aske Bang
The Reward, instr. Kenneth Ladekjær og Mikkel Mainz Elkjær
Slush Ice, instr. Søren Grinderslev Hansen

Kommentarer

En brugerbestemt hitliste for danske kortfilm.

Gik i luften 15. april 2013.

Indeholder over 600 film, der dagligt streames i mere end 5.200 minutter.

Ekko Shortlist Awards hylder hver år de bedste film, som er kommet på listen inden for seneste år.

Sponsoreret af C More og støttet af Det obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Streamingtjeneste med film, serier og børne- og dokumentarfilm.

Startede i Norden i 1997 som Canal+, men skiftede navn til C More i 2012.

Samarbejder med en række af de største film- og serieproducenter, som leverer de nyeste blockbusters og serier fra USA.

Producerer nordiske serier.

Har børneunderholdning fra blandt andet Astrid Lindgrens univers.

Se mere på www.cmore.dk.

© Filmmagasinet Ekko