Ekko-event
22. feb. 2019 | 14:49

Snigpremiere på årets stærkeste drama

Foto | Kris Dewitte
Debutanten Victor Polster (tv.) spiller Lara, der er født i en drengekrop, men føler sig som en pige og inderligt ønsker at blive en ballerina.

Kom med Ekko til snigpremiere på den komplet hudløse transgender-film Girl og stil spørgsmål til instruktøren Lukas Dhont efter visningen.

Af Claus Christensen

Det er svært at være i puberteten. Hvis man tilmed ikke identificerer sig med det køn, man har fået ved fødslen, kan det nærmest være ubærligt.

Det er en hjerteskærende, men også livsbekræftende oplevelse at se Girl.

Femtenårige Victor Polster har bjergtaget publikum over hele verden med sin hudløse præstation som Lara, der vil være ballerina og har indledt en behandling for at skifte køn fra dreng til pige.

Nu kan du endelig se det mesterlige transgender-drama, når Filmmagasinet Ekko i samarbejde med Empire Bio holder snigpremiere tirsdag den 12. marts kl. 19.30.

Køb billet her.

Lukas Dhont – den blot 27-årige belgiske instruktør – vil være til stede. Han bliver interviewet på scenen efter filmen, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål.

Girl vandt prisen for bedste debutfilm på Cannes-festivalen, hvor den modtog stående bifald. Siden har den vundet et utal af festivalpriser, men har også vakt debat.

Den danske festival MIX Copenhagen valgte at boykotte filmen, fordi rollen som Lara ikke bliver spillet af en transperson. Og nogle mener, at den fokuserer for meget på det fysiske og i det hele taget tegner et for negativt billede af livet som transkønnet.

Alt det bliver der mulighed for at drøfte, når Ekko viser filmen og lægger op til debat den 12. marts kl. 19.30 i Empire Bio.

Trailer: Girl

Kommentarer

Ekko-forpremiere

Vi inviterer til forpremiere på det Cannes-prisvindende drama Girl.

Afholdes 12. marts kl. 19.30 i Empire Bio.

Instruktøren Lukas Dhont præsenterer filmen og svarer på spørgsmål efter visningen.

Den belgiske ambassade byder på øl og snacks.

Køb billet.

© Filmmagasinet Ekko