Nyhed
10. okt. 2019 | 16:10

Forrygende kortfilm i lange baner

Foto | Isaac Production
Unge Ronja (Rosalinde Mynster) opdager en dag, at hun bliver forfulgt af en kvinde, som viser sig også at følge efter en række andre kvinder.

De mest spændende danske kortfilm og en lille gyser af David Cronenbergs søn er på programmet i årets Copenhagen Short Film Festival.

Af Nicki Bruun

Ekko Shortlist har vi siden 2013 vist kortfilm af dansk films største talenter. Listen nærmer sig med hastige skridt 1.000 film, og til næste måned er der mange store oplevelser med kortfilm i vente.

Foruden Ekko Shortlist Awards – der løber af stablen 29. november (køb billet) – er det tid til en ny udgave af Copenhagen Short Film Festival, som finder sted 6. – 10. november.

Den københavnske festival dedikeret kortfilmkunsten har ligesom Ekko Shortlist seks år på bagen. I år byder programmet blandt andet på et fokus på sydkoreanske kortfilm og korte gyserperler, som tæller en lille fortælling af Brandon Cronenberg, søn af navnkundige David Cronenberg.

Hele verden er repræsenteret på Copenhagen Short Film Festival, hvor målet er at behandle det korte format som sin egen kunstart.

”Kortfilm har en fantastisk egenskab til at give os et glimt ind i en situation eller et liv, hvorigennem en hel verden udfolder sig, og selv om kortfilm er korte i spilletid, er de ikke små i deres fortællinger,” siger festivalleder Betina Husen i en pressemeddelelse.

Fra Odense til København
De danske film er selvfølgelig også på plakaten til Copenhagen Short Film Festival, hvor Ekko Shortlist-film som 26 og Nødsporet bliver vist på det store lærred i Gloria, Husets Biograf og Cinemateket.

I programmet New Danish Shorts kan man desuden stifte bekendtskab med spritnye film som Imens, der er instrueret af Jakob Valdemar Mørk, hvis Det vi mister vandt prisen for bedste manuskript ved sidste års Ekko Shortlist Awards.

Også nogle af de mest spændende film fra landets førende kortfilmfestival, Odense International Film Festival, kan her opleves i hovedstaden.

Det gælder for eksempel Joachim Morres Stakler, hvor Rosalinde Mynster spiller Ronja, der opdager, at en anden kvinde forfølger både hende og andre kvinder.

Og så kan man se animationsfilmen Animals, som er afgangsfilmen af Tue Sanggaard fra hæderkronede The Animation Workshop i Viborg. Her bliver ni mennesker fanget i et metrotog og kæmper desperat for at komme ud.

Trailer: Copenhagen Short Film Festival 2019

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko