Nyhed
21. juli 2015 | 14:28

Game of Thrones fører Emmy-nomineringer

Foto | Helen Sloan
Jon Snow (Kit Harington) måtte kigge langt efter en Emmy-nominering, som der ellers var mange af til hitserien Game of Thrones.

HBO’s fantasy-serie går forrest med 24 nomineringer blandt skørtejagende reklamemænd og magtsyge præsidenter.

Af Rasmus Kruse

Torsdag den 20. september går det løs i Microsoft Theater i Los Angeles, hvor årets Emmy-uddeling bliver afholdt. Her bliver det afgjort, hvem der kan gå hjem med den mest eftertragtede pris, en tv-serie kan vinde.

Fantasy-serien Game of Thrones dominerer feltet med hele 24 nomineringer, heriblandt den helt store kategori for bedste dramaserie, som den populære serie endnu ikke har formået at vinde.

Netop bedste dramaserie er kategorien, de flestes øjne hviler på, og som sædvanligt er det et stærkt felt, der byder sig an.

Ud over Game of Thrones er der også blevet plads til Mad Men, House of Cards, Orange is the New Black, Homeland, Downton Abbey og debutanten Better Call Saul.

Better Call Saul er på trods af sin status som debutserie ikke helt grøn bag ørerne, da det er en spinoff fra den enormt succesfulde Breaking Bad, som sidste år vandt hele seks Emmys, heriblandt bedste dramaserie.

Selvom at Game of Thrones har fået flest nomineringer i år, så er favoritten Mad Men, som efter sin afsluttende sæson er nomineret for sidste gang, hvilket ofte bliver belønnet ved Emmys prisuddelinger.

Jon Hamm mod første sejr
Jon Hamm, der i Mad Men spiller Don Draper, den geniale reklamemand med hang til gifte kvinder og alkohol, er favoritten til at løbe med prisen for bedste hovedrolle i en dramaserie. En pris, han har været nomineret til seks gange før uden at vinde.

Han er oppe imod prominente navne som blandt andet Kevin Spacey, som i House of Cards spiller den snedige og magtsyge amerikanske præsident Frank Underwood, og Bob Odenkirk, hvis sleske, men elskelige karakter Saul Goodman fra Breaking Bad får fuld skrue i Better Call Saul.

For bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie finder man ligeledes stærke navne som Viola Davis fra ABC’s How to Get Away with Murder, Robin Wright fra Netflix-serien House of Cards, Elisabeth Moss fra Mad Men samt Claire Danes fra Homeland, der to gange tidligere har vundet denne kategori for sin portrættering af CIA-agenten Carrie Mathison.

Stormagten på komedieserie-fronten, Modern Family, der har vundet prisen for bedste komedieserie fire år i træk, er atter blevet nomineret. I år er den blandt andet oppe imod den politiske satire Veep, Silicon Valley om IT-branchen i Californien og den højt aktuelle serie fra Amazon, Transparent, hvor Jeffrey Tambor spiller en mand, der springer ud som transkønnet.

Skrottet biograffilm nomineret til Emmy
Som altid når disse nomineringer bliver offentliggjort, er der visse overraskelser.

En af dem er hip-hop-dramaserien Empire, som mange spåede en plads i kategorien bedste dramaserie. Dette skete dog ikke, og den måtte i stedet nøjes med en enkelt nominering til den kvindelige hovedrolle Taraji P. Henson.

Et opsigtvækkende indslag på årets liste over Emmy-nomineringer er den udskældte biografiske spillefilm Grace of Monaco, om den tidligere hollywoodstjerne Grace Kelly og hendes ægteskab med fyrsten af Monaco, Rainier III.

Filmen blev buhet ud ved premieren i Cannes 2014 og fik sløjfet sin biografudgivelse til fordel for en premiere på tv-kanalen Lifetime. Nu får den altså en lille oprejsning med Emmy-nomineringen for ”Bedste tv-film”.

Udvalgte Emmy-kategorier 2015

Bedste dramaserie

Better Call Saul
Downton Abbey
Game of Thrones
Homeland
House of Cards
Mad Men
Orange Is the New Black


Bedste komedieserie

Louie
Modern Family
Parks and Recreation
Silicon Valley
Transparent
Unbreakable Kimmy Schmidt
Veep


Bedste miniserie

American Crime
American Horror Story: Freak Show
The Honorable Woman
Olive Kitteridge
Wolf Hall

 

Bedste tv-film

Agatha Christie’s Poirot — Curtain: Poirot’s Last Case
Bessie
Grace of Monaco
Hello Ladies: The Movie
Killing Jesus
Nightingale

Bedste mandlige skuespiller (drama)

Kyle Chandler, Bloodline
Jeff Daniels, The Newsroom
Jon Hamm, Mad Men
Bob Odenkirk, Better Call Saul
Liev Schrieber, Ray Donovon
Kevin Spacey, House of Cards


Bedste kvindelige skuespiller (drama)

Claire Danes, Homeland
Viola Davis, How to Get Away with Murder
Taraji P. Henson, Empire
Tatiana Maslany, Orphan Black
Elisabeth Moss, Mad Men
Robin Wright, House of Cards


Bedste mandlige skuespiller (komedie)

Anthony Anderson, Black-ish
Matt LeBlanc, Episodes
Don Cheadle, House of Lies
Louis C.K., Louie
William H. Macy, Shameless
Will Forte, The Last Man on Earth
Jeffrey Tambor, Transparent


Bedste kvindelige skuespiller (komedie)

Lily Tomlin, Grace and Frankie
Amy Schumer, Inside Amy Schumer
Edie Falco, Nurse Jackie
Amy Poehler, Parks and Recreation
Lisa Kudrow, The Comeback
Julia Louis-Dreyfus, Veep

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko