Nyhed
26. aug. 2014 | 23:00

Breaking Bad ryddede Emmy-awards

Foto | AMC
Walter White, spillet af Bryan Cranston, er en af tv-genrens mest uhyggelige og veludførte tv-karakterer, der over fem sæsoner af Breaking Bad ændrer sig til ukendelighed.

Der stod Breaking Bad på det hele, da tv-seriernes Oscar-show blev afholdt i går. Modern Family vandt for femte år i træk prisen for bedste komedieserie.

Af Morten Scriver Andersen

Vi kender dem under navnene Skyler White, Jesse Pinkman og ikke mindst Walter White med det mystificerede alias Heisenberg.

I går var det så deres – kan man roligt sige – bedre jeg, der fik lov til at stjæle rampelyset ved den 66. udgave af Primetime Emmy Awards – den store amerikanske prisuddeling for tv-serier.

Anna Gunn, Aaron Paul og Bryan Cranston fra AMC’s Breaking Bad kunne således løfte den gyldne statuette for deres respektive skuespillerkategorier – bedste (eller ”outstanding”, som det hedder på Emmy-sprog) kvindelige birolle, bedste mandlige birolle og bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie.

Det er fjerde gang, Bryan Cranston får prisen for sin rolle som den kræftramte kemilærer, der i forsøget på at forsørge sin familie roder sig ud i narkokartellernes farlige spil, hvor han begynder at finde sig bedre og bedre til rette.

Skaberne bag Breaking Bad, Vince Gilligan og Mark Johnson, vandt, hvad der må betegnes som showets hovedkategori, nemlig bedste dramaserie. Johnson fik også en pris for sin instruktion af serien.

Det var samtidig femte og sidste sæson af Breaking Bad, og den vandt foran populære tv-serier som Game of Thrones, Mad Men, True Detective og House of Cards.

Kongen af comedy
En anden serie, der efterhånden sidder solidt på sin kategori, er Modern Family, der for femte år i træk vandt for bedste komedieserie. Dermed kommer serien op på siden af en af alle tiders mest populære amerikanske komedieserier, nemlig Frasier, der vandt samme antal i perioden 1995-99.

Modern Family er historien om tre vidt forskellige, men alligevel tæt forbundne familier, der gennem en fingeret dokumentarisk form fortæller omverdenen om deres moderne problemer og oplevelser.

Det var dog Julia Louis-Dreyfus (Veep) og Jim Parson (The Big Bang Theory), der henholdsvis tog prisen for bedste kvindelige og mandlige hovedrolle i en komedieserie.

I et af de mere humoristiske indslag i Emmy Awards fanger Bryan Cranston Julia Louis-Dreyfus på sin vej til hendes prisoverrækkelse og tvinger sig til et noget anstrengt filmkys.

Midt i hyldesten til komediegenren blev der også tid til en lille hyldest til Robin Williams, da hans gode ven gennem mange år, Billy Crystal, holdt en rørende tale om forbilledet (se billedet).

Tv-udgave af Fargo gav pote
Til manges store mistro blev Coen-brødrenes storfilm Fargo sidste år transformeret til en otte afsnits miniserie med Martin Freeman i hovedrollen. Det gjorde den så godt, at den løb med prisen for bedste miniserie.

Benedict Cumberbacht (The Fifth Estate) fortsatte sin himmelflugt, da han vandt for sin hovedrolle i Sherlock: His Last Vow, mens Jessica Lange vandt for bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie for sin præstation som Fiona Goode i American Horror Story: Coven.

Der var også priser i kategorierne tv-film, reality-program og underholdningsprogram.

Emmy Awards tager udgangspunkt i amerikansk primetime-tv, og denne 66. udgave spænder fra 1. juni 2013 til 31. Maj 2014.

Find alle vindere og nominerede her.

Emmy Awards: Williams hyldest

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko