Nyhed
26. feb. 2018 | 14:24

Gaspar Noé på vej med ny film

Foto | Benoît Debie
Gasper Noés seneste film, Love fra 2015, byder på heftige sexscener mellem Electra (Aomi Muyock) og Murphy (Karl Glusman). Hvad der mere konkret sker i instruktørens næste film, vides endnu ikke.

En af tidens store filmprovokatører arbejder på sin næste film, hvor en gruppe dansere i 1990’erne tager et festligt dyk ned i helvede.

Af Nicki Bruun

Med sædsprøjt ud af biograflærredet og en ulideligt udpenslet voldtægt er det ikke uden grund, at Gaspar Noé er kendt som en af tidens store filmprovokatører.

Den argentinsk fødte instruktør, der bor i Frankrig, har i film som Love og Irréversible skubbet til grænserne for, hvad man kan vise på film.

Nu er Gaspar Noé på vej med sin kun femte spillefilm på tyve år. Ifølge branchemediet Indiewire har filmen titlen Psyché og foregår i midten af 1990’erne.

I en synopsis fra den regionale filmstøtte Tax Shelter Belgium står der, at Psyché følger tyve dansere, som mødes til en tredages træning. Til den afsluttende fest går det op for dem, at de har fået stoffer, og de fleste af dem tager et hypnotisk dyk ned i helvede.

Stofpåvirket fest
Siden spillefilmdebuten Seul contre tous fra 1998 har Gaspar Noé været i hovedkonkurrencen i Cannes med Irréversible og den psykedeliske Enter the Void.

I hans seneste film, Love fra 2015, kastede instruktørens sig ud i nye eksperimenter, da filmen blev lavet i 3D. Det gav så at sige ekstra liv til de mange spektakulære sexscener.

Ud fra de nye detaljer om Psyché er det ikke helt til at sige, hvad det skal være for en film. Men med tanke på den stofpåvirkede fest som omdrejningspunkt og Noés tidligere film, tyder noget på, at der nok også skal eksperimenteres lidt her.

Indiewire skriver, at filmen ifølge Tax Shelter Belgium allerede afslutter optagelserne til foråret, så der er mulighed for, at filmen har premiere i 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko