Cannes 2015
29. apr. 2015 | 12:31

Gaspar Noé på Cannes med fræk plakat

Foto | Benoît Debie
Gaspar Noé spiller i Irréversible (2002) gæst på sexklubben Rectum. Det lader ikke til, at Love bliver mindre grænseoverskridende.

Fransk films enfant terrible bringer saft og kraft til festivalen med Love, hvis plakat ikke overlader meget til fantasien.

Af Nicki Bruun

Advarsel: Er du ikke i humør til pornografisk materiale på en højhellig onsdag, opfordres du til at springe denne artikel over.

Det går nemlig aldrig stille for sig, når fransk films superprovokatør, 51-årige Gaspar Noé, kommer med en ny film.

Det betyder nemlig, at en helt uskyldig vending som ”kommer med ny film”, pludselig får særdeles uartige overtoner.

Love blev forleden udvalgt til filmfestivalen i Cannes, hvor Noé tidligere har været inviteret. Mens Enter the Void og Irréversible var nomineret til Guldpalmen, kunne det lade til, at Love måske alligevel er for stærk kost til hovedkonkurrencen.

I hvert fald har filmen i stedet fået en Midnight Screening, der går godt i spænd med det saftige indhold.

Love beskrives som et seksuelt melodrama om en dreng og en pige samt en anden pige. Det er en kærlighedshistorie, der hylder sex som den glædelige begivenhed, det gerne skulle være.

I den mere lumre ende af spektret har Gaspar Noé selv udtalt om filmen, at han håber, at ”den vil give drengene jern på og pigerne våde trusser”.

Og lad os med de ord præsentere den efterhånden famøse plakat, som den engelske avis The Independent giver anbefalingen ”får Nymphomaniac til at ligne 50 Shades of Grey”:

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko