Cannes 2021
18. juli 2021 | 18:36

Guldpalmevinder kommer i danske biografer

Foto | Carole Bethuel
Vincent Lindon er forrygende i Titane som den maskuline, men traumatiserede far, der har mistet sin søn, men finder en slags erstatning i Alexia.

En lille dansk distributør køber Cannes-chokket og Guldpalmevinderen Titane, som biografgængere herhjemme kan se frem til.

Af Claus Christensen

Danske biografgængere kan godt begynde at glæde sig. Især hvis man er til vilde, voldsomme og perverse film.

Den lille danske distributør Another World Entertainment har nemlig købt det franske Cannes-chok Titane, der sensationelt fik Guldpalmen i går aftes ved en tummelumsk prisfest.

Filmen skildrer Alexia, der som barn sammen med sin far kommer ud for en bilulykke. Hun bliver hårdt skadet og får indopereret en titaniumplade i hjernen.

Som ung optræder hun på en bilmesse, hvor hun bruger bilerne, som en stripteasedanser bruger en stålstang. Da en fan bliver nærgående, slår Alexia ham ihjel ved at stikke sin hårnål i hans øre.

Alexia er en slags seriemorder, men filmen tager en ny drejning, da hun på flugt fra myndighederne ændrer sit udseende og påstår at være den forsvundne søn af en traumatiseret leder af et brandmandsfirma.

Hovedrollerne spilles af modellen Agathe Rousselle og Vincent Lindon, som er en af fransk films største navne.

Filmen indskriver sig i New French Extremity-bølgen og forener body horror med et transgender-tema. Det er 37-årige Julia Ducournaus anden spillefilm efter kannibalfilmen Raw, og det er første gang, at en kvindelig instruktør vinder Guldpalmen alene.

Jane Campion fik i 1993 Guldpalmen for The Piano, men hun måtte dele prisen med den kinesiske Farvel min konkubine.

Jan Schmidt fra Another World Entertainment oplyser, at selskabet også har købt to andre prisvindere. Det drejer sig om Leos Carax’ musical Annette og det autentiske, australske massemorderportræt Nitram, som fortjent indbragte Caleb Landry Jones prisen for bedste mandlige skuespiller på festivalen.

Hvornår Guldpalmevinderen og de andre to prisvindere får biografpremiere vides endnu ikke.

Trailer: Titane

Kommentarer

Claus Christensen

Filmmagasinet Ekkos chefredaktør dækker for fjortende gang Cannes-festivalen.

Ser samtlige film i hovedkonkurrencen og vurderer dem i Ekkos stjernebarometer.

Går på opdagelse efter perler i sidekonkurrencen Un Certain Regard og parallelkonkurrencerne Director’s Fortnight og Critics’ Week.

Årets festival løber fra 6. til 17. juli.

© Filmmagasinet Ekko