Ugens streaming
26. okt. 2017 | 20:24

Ugens streaming: Halloween

Foto | Kim Gottlieb
”Inkarneret ondskab,” kaldes morderen Michael Myers for i Maskernes nat (1978). På billedet ses han som lille dreng med en blodig kniv i hånden.

Grusomme genfærd og maskerede mordere er på spil i denne uge, hvor vi anbefaler fem film og tv-serier med ægte Halloween-gejst.

Af Kjartan Hansen

På Halloween – eller Allehelgensaften, som den hedder på dansk – siges det, at porten mellem de levende og dødes rige står vidåben. Hekse, varulve og vampyrer kan færdes frit iblandt os, mens børn går forklædt fra dør til dør og rasler efter slik. 

Mange film lader sig inspirere af den uhyggelige højtid, hvor bladene falder af træerne, og solen står lavt. Det gælder også animationsfilmen Den lille vampyr, som har dansk biografpremiere denne uge.

I filmens verden er Halloween en tvetydig højtid. Man blander efterårshyggen med dens varme kakao og udskårne græskar sammen med frygten for, hvad der gemmer sig i mørket eller under ens seng.

Denne uge anbefaler vi fem film og serier, som bringer os i den rigtige Halloween-stemning. 

Corpse Bride

Tim Burton er i sit rette element til Halloween. Hans særlige evne til at fremhæve det hyggelige og barnlige ved den ellers dystre højtid kommer for alvor til sin ret i animationsfilmen Corpse Bride. Her er genfærdet ikke ondt, men misforstået. Det er bare en outsider, som gerne vil elskes.

Vi følger den unge Victor (Johnny Depp), som hjemsøges af en død kvindes genfærd lige før sit bryllup. Situationen udvikler sig både komisk og dramatisk, når genfærdet præsenterer sig som Victors kone, og hans svigerfamilie prøver at adskille det umage par.

Streames på Filmstriben og Netflix

 

Channel Zero: Candle Cove

Det får hårene til at rejse sig i nakken på børnepsykologen Mike Painter, når et glemt tv-program bliver genudsendt i fjernsynet i byen Iron Hill. Var der ikke en påfaldende sammenhæng mellem det og nogle uopklarede børnemord – blandt andet på Mikes tvillingebror? Hvorfor er der ingen, som husker programmet længere?

Skaberen af tv-serien Channel Zero: Candle Cove bruger usikkerheden om koblingen mellem de gamle mord og tv-programmet til at skabe en nervepirrende stemning. Er det vrangforestillinger eller vandrehistorier? Skal man frygte nye rædsler, når børnene i byen ændrer adfærd efter at have set genudsendelsen?

Streames på C More

 

Penny Dreadful

I den Oscar-nominerede manuskriptforfatter John Logans tv-serie Penny Dreadful er der mere mellem himmel og jord. Det vrimler med skrækindjagende og blodtørstige skabninger som vampyrer og monstre.

De sniger sig alle rundt i Londons snævre gader og forladte bygninger i 1800-tallet og plager indbyggerne i den altid tågede eller regntunge industriby, hvor et lille hold monsterjægere byder dem modstand.

Streames på Viaplay, Netflix og HBO Nordic

 

Ulvetimen

Rædslerne truer forude i Ingmar Bergmans mystiske gyser, hvor en mentalt plaget billedkunstner (Max von Sydow) og hans kone søger tilflugt fra omverdenen i et fredeligt, gammelt sommerhus med bindingsværk og stråtag på en afsidesliggende ø.

Men bag idyllen gemmer øen på dystre klippelandskaber og en faretruende mørk skov med skjulte rædsler. Snart opdager parret en okkult sekt, som viser sig at være tilhængere af Johans kunst. Og en nat, når ulvetimen nærmer sig, bliver billedkunstneren mere utilregnelig.

Streames på C More

 

Maskernes nat

John Carpenters klassiker genoplivede gysergenren med sine Hitchcock’ske kameravinkler, nervepirrende underlægningsmusik og lyden af Michael Myers’ vejrtrækning. 

Handlingen er baseret på en amerikansk vandrehistorie om en morderisk psykopat, der flygter fra et psykiatrisk hospital. Han sætter kurs mod byen Haddonfield, hvor han skygger Laurie og hendes veninde, der arbejder som barnepiger til Halloween.

Streames på Filmstriben

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko