Nyhed
03. mar. 2014 | 12:46

Hoffmans dødsårsag er fastslået

Foto | Mihai Malaimare Jr.
Det var som ventet en overdosis, der kostede Philip Seymour Hoffman livet den 2. februar, fastslår obduktionsrapport. Her optræder han i The Master fra 2012.

Det var en farlig blanding af forskellige stoffer som heroin og kokain, der tog livet af Philip Seymour Hoffman, fastslår obduktionsrapport.

Af Jesper Olsen

En lille måned efter Philip Seymour Hoffman blev fundet død på sit badeværelse med en kanyle i armen, er dødsårsagen nu endeligt klarlagt. 

Myndighederne i New York frigav fredag aften dansk tid ligsynsmandens obduktionsrapport, og den konkluderer som ventet, at Hoffman døde af en farlig blanding af stoffer såsom heroin, kokain, benzodiazepin og amfetamin. 

Rapporten betegner døden som en ulykke.

Obduktionsrapporten var blevet forsinket, da de første undersøgelser var ufyldestgørende.

Philip Seymour Hoffman, der blev 46 år, kæmpede med et alkohol- og stofmisbrug i sin ungdom, men var stoffri i 23 år, indtil han fik et tilbagefald sidste år. 

”Det var stoffer, alkohol, alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af. Jeg ville have det hele. Senere kom jeg på afvænning og blev stoffri, da jeg var 22 år,” fortalte han i 2006 i CBS-programmet 60 Minutes om sit misbrug i ungdommen. 

Politiet fandt store mængder heroin og receptpligtig medicin i Hoffmans lejlighed efter hans død 2. februar.

Philip Seymour Hoffman hørte til sin generations dygtigste skuespillere og vandt i 2006 en Oscar for Capote. Han huskes desuden for roller i The Master, Boogie Nights, Charlie Wilson’s War og Magnolia. Han manglede stadig at indspille nogle af sine scener til The Hunger Games: Mockingjay – del 2, da han døde.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko