Nyhed
02. feb. 2014 | 20:18

Philip Seymour Hoffman er død

Foto | Chuck Zlotnick
Philip Seymour Hoffman i én af sine sidste mindeværdige roller, som kultleder i The Master.

Den Oscar-vindende skuespiller er ifølge amerikanske medier fundet død i sin lejlighed efter en overdosis.

Af Jacob Ludvigsen

Der går lige nu chokbølger gennem filmverden: En af vor tids mest karismatiske skuespillere, Philip Seymour Hoffman, er død, meddeler The Wall Street Journal og adskillige andre anerkendte amerikanske medier.

Seymour Hoffman blev fundet livløs på toilettet i sin lejlighed i New York. Det var en personlig assistent, der fandt skuespilleren og tilkaldte politiet.

New Yorks politi og retsmedicinere undersøger dødsfaldet, men ifølge New York Post blev han fundet med en sprøjte i armen. Dødsårsagen skulle således være en overdosis.

Perlerække af biroller
Philip Seymour Hoffman har tidligere kæmpet med stofmisbrug og har flere gange været på afvænning.

Den amerikanske skuespiller vandt en Oscar for titelrollen i Capote, men er særligt blevet kendt for at stjæle billedet med en række mesterlige biroller.

1998 var hans store gennembrudsår, hvor han både medvirkede i Coen-brødrenes The Big Lebowski og Todd Solondz’ Happiness som sølle telefonstønner.

Året efter gjorde han sig bemærket som sygehjælper i Magnolia, og siden har roller i film som The Talentet Mr. Ripley, Charlie Wilson’s War, Synecdoche, New York, Doubt og The Master gjort ham til en af verdens mest anerkendte skuespillere.

Sideløbende har han haft succes som teaterskuespiller og -instruktør.

Tidligere rygtet død
Philip Seymour Hoffman har tidligere været udsat for en af internettets modbydelige jokes om kendis-dødsfald – faktisk så sent som i januar i år – og der var derfor en udbredt skepsis om nyheden på de sociale medier.

Desværre ser det ud til, at tragedien er en realitet.

Hans svanesang vil blive sidste del af The Hunger Games. Philip Seymour Hoffman blev 46 år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko