Ekko-event
07. apr. 2015 | 20:35

Snigpremiere: Hylemorsom hævnkomedie

Foto | Ignacio Cángelo
Du kan få afløb for dine mørkeste hævnfantasier, når Ekko holder snigpremiere på årets kultfilm. Her tager bruden sig en velfortjent pause efter at have forvandlet festen til et voldsorgie.

Ekko inviterer mandag 27. april til bryllupskage på gulvet og sæd på bordet: Den Oscar-nominerede Wild Tales er et sorthumoristisk festfyrværkeri, hvor almindelige mennesker får nok – og går amok!

Af Freya Bjørnlund

Hvad ville du gøre, hvis du midt i din bryllupsfest fandt ud af, at din mand havde bedraget dig med en af gæsterne?

Nok ville du blive rasende. Men chancen for, at du ville blive så edderspændt af hævnlyst som bruden i Wild Tales,er minimal. Her ender hele affæren i blod, sved og tårer, bryllupskage på gulvet og sæd på bordet!

Wild Tales består af seks små historier, der kun har det tilfælles, at de handler om mennesker, som har fået nok – og som gør noget ved det!

Den lille film fik en fyrstelig modtagelse på Cannes-festivalen sidste år. Siden er den blevet det største biograf-hit i Argentina nogensinde. Og selv det højstemte Oscar-akademi lod sig charmere af filmens sorthumoristiske bid og nominerede den som årets bedste ikke-engelsksprogede film.

Mandag 27. april kan du selv for afløb for dine mørkeste hævnfantasier, når Ekko holder snigpremiere på Wild Tales i Grand Teatret klokken 21.30.

Bagefter skyller vi den fælles katharsis-fornemmelse ned med en gratis drink i foyeren. Billetter til arrangementet kan bestilles her.

Tarantino møder Almodóvar
Wild Tales er et eksplosivt festfyrværkeri af filmiske indtryk.

En biljagt smiler til Spielbergs Duellen. Voldshandlinger og verbale overfald eskalerer til Tarantino-dimensioner, og persongalleriet er lige så excentrisk som hos Pedro Almodóvar, der er medproducer på filmen.

Men den etablerede argentinske manuskriptforfatter og instruktør Damián Szifron byder på mere end tilforladelig komik.

Filmen er en skarp, satirisk kritik af korruption, kapitalisme og et moderne teknokratisk system, som undertrykker den lille mand og de menneskelige kvaliteter i os alle.

Bør blive et kulthit
I tråd med sin afsky for teknologisk djævelskab skrev Damián Szifron manuskriptet med pen og papir foran et stearinlys i sit badekar.

I et kommende Ekko-interview fortæller instruktøren, at episoderne hænger sammen med en logik, der svarer til flowet under en rockkoncert.

De handler alle om ”tilfredsstillelsen ved at tabe kontrollen,” siger han til Ekko.

På Cannes-festivalen begejstrede Wild Tales vor chefredaktør Claus Christensen, som anmelder filmen til 5 stjerner.

”Den skræller civilisationens pæne fernis af og giver os muligheden for at afreagere i biografens mørke,” skrev han efter Cannes-visningen. ”Det er underholdning og samfundskritik på samme tid. Den bør blive et kulthit – også i Danmark!”

Bestil billetter til arrangementet her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko