Nyhed
05. dec. 2014 | 21:35

Star Wars: Internetgalaksen sitrer

Foto | David James
Den såkaldte teaser-trailer har for længst tjent sit formål: At pirre inkarnerede fans over hele verden og få dem til at gisne om, hvad The Force Awakens byder på.

Traileren for den nye Star Wars-film er set over 55 millioner gange, og internetgalaksens beboere er gået viralt amok i spekulationer over, hvad vi har i vente.

Af Christian Kronow

Sort skærm. Et ørkenlandskab overtager langsomt billedet, en basstemme proklamerer: ”There has been an awakening. Have you felt it?”

Sådan indledes den nye trailer for Star Wars – Episode VII: The Force Awakens. Den blev offentliggjort 28. november, og så gik internetgalaksens beboere ellers i viralt massehysteri.

I skrivende stund er traileren set over 55 millioner gange, og diverse blogs og filmsites flyder over med spekulationer om den længe ventede genoplivning.

Men hvad er det så alle snakker om? Hvor mange høns er kommet ud af den ene fjer, som allernådigst er lagt ud af antydningens mester, J.J. Abrams, der har overtaget instruktørstolen fra seriens skaber George Lucas?

Svaret er mange – rigtig, rigtig mange.

Cumberbatch gæsteoptræder
Engelske The Telegraph har forsøgt at lave en optegnelse over de svirrende rygter.

Kaster man sig over den alenlange artikelsamling, springer især et navn i øjnene: Benedict Cumberbatch. Han er her, der og alle vegne.

Mange tilskrev ham først den mørke, britiske røst fra traileren. Ikke desto mindre har Andy Serkis, manden bag alt fra Gollum til King Kong, tilstået, at den raspende stemme er hans.

Men skønt Cumberbatch ikke er at finde i det officielle cast, vil rygtestrømmen ikke dø.

Manden, der har lagt gummiansigt til Sherlock Holmes, Khan fra Star Trek og Smaug fra Hobitten, har da heller ikke gjort meget for at afkræfte rygterne – han har blot undladt at bekræfte dem.

Det seneste slag på rygtetrommen kommer fra en bruger af bloggenStar Wars VII News, der har fået solid opmærksomhed. Ifølge en unavngiven kilde skulle Cumberbatch i dybeste hemmelighed medvirke i en enkelt scene – en såkaldt cameo.

Han, Luke og Leia er tilbage
Star Wars er folkeeje. Og endda i en sådan grad, at internettet efterhånden egenhændigt mener at kende til dele af plottet i StarWars – Episode VII: The Force Awakens.

Der er sluppet meget lidt ud fra produktionsselskabet.

Vi ved, at filmen foregår 30 år efter Jedi ridderen vender tilbage, og at de legendariske Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher igen giver den som Luke, Han og Leia.

Af nytilkomne er det røbet, at blandt andre Oscar Isaac, John Boyega, Andy Serkis og Daisy Ridley, der alle er i traileren, samt Max von Sydow, Lupita Nyong’o og Adam Driver er med på rollelisten.

Selve handlingen ved vi ingenting om, men det afholder ikke de hungrende Star Wars-fans fra alskens spekulationer og tankespind.

For hvad skal der ske med den splittede Luke Skywalker? Er hans afhuggede hånd stadig på spil? Og vågner Yoda op fra de døde?

Luke Skywalker er blevet sindssyg
Lad os tage de mere outrerede rygter først.

På hjemmesiden Makingstarwars.com har man luftet teorier om, at Luke Skywalker har undergået en forandring. Han er blevet en cyborg – og en meget ond én af slagsen.

Mistanken bunder i en gammel ordveksling mellem George Lucas og den ene af manuskriptforfatterne på Star Wars – Episode VII: The Force Awaken, Lawrence Kasdan.

Teorien underbygges yderligere af et gammelt tv-program, hvor Kevin Smith, Mark Hamill, J.J. Abrams, Stan Lee med flere sidder omkring et bord og snakker om Star Wars. Her afslører Hamill, at han har foreslået George Lucas, at Luke Skywalker skulle gå over til den mørke side.

Netop Luke Skywalker er ikke overraskende humlen i mange internetspekulationer. På Screenrant er man overbevist om, at Luke har indset, at han er farlig for kraftbalancen og derfor er gået i skjul og sidenhen blevet sindssyg.

En afhugget hånd
En af de internetteorier der er blevet taget mest seriøst stammer fra filmbloggen Badass Digest. Her hævdes det, at man kender til stort set hele manusforlægget for den kommende film.

Star Wars – Episdode VII: The Force Awakens skal angiveligt følge John Boyega (som ifølge Star Wars VII News muligvis er afhoppet storm trooper) og Daisy Ridley, der finder Luke Skywalkers hånd med lyssværd, som Darth Vader skar af i Imperiet slår igen.

De sætter sig for at aflevere hånd og sværd til dens retmæssige ejer.

På deres færd støder de på Han Solo og Chewbacca, der fortæller, at de ikke har set Luke i 30 år. Men mens jagten går på Luke, er andre kræfter på spil. På en fjern isplanet er et våben, der kan ødelægge hele solsystemer, under opbygning.

Max von Cyborg?
Men det er ikke alle, der er sikre på, at Luke er skurken. Blandt andre mener Screenrant, at Adam Driver er udset til at være en slags pendant til Darth Vader, der tjener overskurken Max von Sydow.

Samme hjemmeside foreslår, at Sydow er en gammel cyborg.

Et nyt skud på skurkestammen kom først et par dage efter traileren. Andy Serkis, der lægger basvokal til traileren, har raspet sig ind som et nyt, friskt bud på en skurk.

På Starwars7.comer et af de mere bizarre bud blandt brugerne, at han skal spille en ”ond version af Yoda”.

Kun én ting lader til at være sikker. Budrunden på, hvad den kommende film vil indeholde, er først lige begyndt. Og heldigvis kommer der endnu en trailer i forbindelse med premieren på Marvels Avengers: Age of Ultron i foråret. Det siger rygtet i hvert fald.

Star Wars – Episode VII: The Force Awakens får premiere i december 2015.

Star Wars – Episode VII: The Force Awakens

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko