Nyhed
29. apr. 2014 | 23:35

Se castet til den nye Star Wars

Foto | Alison Rosa
Oscar Isaac bliver et nyt ansigt i Star Wars-sagaen. Den 34-årige skuespiller brød igennem som folk-sanger i Inside Llewyn Davis.

Mark Hamill, Carrie Fischer og Harrison Ford skal dele lærred med navne som Oscar Isaac, Adam Driver, Andy Serkis og Max von Sydow i Star Wars-genoplivningen.

Af Jesper Olsen

Efter måneders intense gætterier har Lucasfilm netop løftet sløret for castet til den kommende Star Wars-genoplivning, Episode VII.

Der er guf til de inkarnerede fans, som igen vil kunne følge Luke Skywalker, Han Solo og Leias eventyr i en fjern, fjern galakse.

Således bekræfter pressemeddelelsen, at Mark Hamill (Luke), Harrison Ford (Solo) og Carrie Fischer (Leia) er klar til at genoptage deres roller fra den originale trilogi.

Det samme er stemmerne bag C-3PO, Chewbacca og R2-D2: Anthony Daniels, Peter Mayhew og Kenny Baker.

Rygterne har svirret
Hamill, Ford og Fischers medvirken var efterhånden en offentlig hemmelighed, efter at George Lucas talte over sig i tidsskriftet Bloomberg, ligesom billeder af trioen i London er dukket op på nettet de seneste dage.

De gamle helte skal dele lærred med John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson og Max von Sydow.

Også med de nye navne var rygterne i flere tilfælde løbet i forkøbet.

Hollywood Reporter skrev tidligere på året, at Adam Driver, bedst kendt som den mærkelige Adam Sackler i tv-serien Girls, var i spil til en rolle. Og de seneste par uger har rygterne summet om både den relativt ukendte Boyega og Oscar Isaac, der fik et uimodståeligt gennembrud i Coen-brødrenes Inside Llewyn Davis.

De ældre herrer
Domhnall Gleeson havde hovedrollen i den romantiske tidsrejsefilm About Time fra 2013 og er ellers mest kendt som Bill Weasley i Harry Potter-serien.

Den sidste af de unge, Daisy Ridley, er så ubeskrevet, at hun ikke engang har en Wikipedia-side – så længe det varer!

Endelig er der de ældre herrer, Andy Serkis, kendt som Gollum i Ringenes Herre-trilogien, og den 85-årige svenske legende Max von Sydow, der har spillet med i blandt andet Lars von Triers Europa og Bille Augusts Pelle erobreren.

Den sidste blev han Oscar-nomineret for, og det blev han igen for anden gang i 2012 for Ekstremt højt & utrolig tæt på.

Optagelser om et par uger
”Vi er begejstrede over endelig at kunne dele castet til Star Wars: Episode VII med omverdenen,” udtaler instruktør J.J. Abrams i pressemeddelelsen.

”Det er både spændende og surrealistisk at se det elskede, oprindelige cast og disse fremragende nye folk finde sammen og give denne verden liv på ny. Vi begynder optagelserne om et par uger, og alle gør deres ypperste for at gøre fansene stolte.”

Star Wars: Episode VII får verdenspremiere 18. december 2015 og vil finde sted 30 år efter Episode VI – Return of the Jedi, hvor det galaktiske imperium blev besejret.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko