Nyhed
26. juli 2017 | 19:09

James Cameron vil lave ny Terminator-trilogi

Foto | uoplyst
James Cameron har holdt gode miner og været med til at promovere de nye Terminator-film, men i virkeligheden bryder han sig ikke om dem.

Instruktøren bag de første to Terminator-film er ikke glad for de nye film i franchisen og planlægger at genopfinde universet.

Af Nicki Bruun

James Cameron blev nærmest fra den ene dag til den anden en af verdens største instruktører, da han brød igennem med Terminator fra 1984.

Siden har den 62-årige instruktør stået bag de to bedst sælgende film nogensinde – Avatar og Titanic – men nu planlægger Cameron at vende tilbage til rødderne.

Han arbejder nemlig på at producere tre nye film i sin Terminator-filmserie, der indtil videre består af fem titler.

James Cameron instruerede de to første og mest populære, Terminator og fortsættelsen Terminator 2: Judgment Day fra 1991, mens han ikke havde noget direkte at gøre med de tre fra dette årtusinde.

Om han igen kan blive involveret i Terminator-filmene, er et spørgsmål om rettigheder. Dem har Cameron ikke selv i skrivende stund.

”Jeg taler med David Ellison (producer, red.), som lige nu har de globale rettigheder til Terminator-franchisen. De amerikanske rettigheder kommer tilbage til mig om halvandet års tid, så vi snakker om mulighederne. Lige nu tænker vi at lave tre film og genopfinde filmserien,” fortæller James Cameron til australske News Corp Australia Network.

Støtte til nær ven
Den seneste film i serien, Terminator: Genisys fra 2015, blevet sablet ned af anmelderne, deriblandt Ekkos.

James Cameron afslører i interviewet med den australske avis, at han heller ikke er nogen stor fan af de nyere film.

”Det er vist ret kendt, at jeg ikke har stor respekt for de senere film,” siger Cameron, som dog gerne vil støtte sin gamle ven Arnold Schwarzenegger.

”Jeg har givet min opbakning til hver film for Arnolds skyld, fordi han er en nær ven. Han har været min kammerat i 33 år, så jeg var aldrig alt for negativ over for filmene. Men de fungerede ikke for mig af forskellige årsager.”

James Cameron har ikke instrueret en spillefilm siden Avatar fra 2009, og hans næste bliver da også Avatar 2, som han snart begynder optagelserne på. Den er planlagt til at få premiere i december 2020, mens tre fortsættelser mere er på plakaten de kommende år.

Trailer: The Terminator

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko