Cannes 2016
12. maj 2016 | 13:50

Joachim Trier prøver kræfter med thriller-genren

Foto | Jan Buus
Halvt danske Joachim Trier kaster sig ud i thriller-genren med Thelma, som ifølge filmens producer er instruktørens mest visuelt ambitiøse projekt til dato.

Norske Joachim Trier skal lave en film om en ung kvinde med skræmmende kræfter. Filmen får støtte i Danmark og har flere danske fingeraftryk.

Af Nicki Bruun

Sidste år var Joachim Trier – manden bag mesterværkerne Reprise og Oslo, 31. august – i hovedkonkurrencen i Cannes med den engelsksprogede Louder Than Bombs.

I år har han ikke nogen film at vise, men gør sig alligevel bemærket på festivalen. Det britiske branchemagasin Screen Daily skriver i sin festivalavis, at Trier – sammen med sin faste manusforfatter Eskil Vogt – arbejder på en overnaturlig thriller med titlen Thelma.

Filmen, der indspilles på norsk, handler om en ung kvinde, som uden selv at vide det besidder skræmmende kræfter.

Visuelt ambitiøst projekt
Vi ynder i Danmark gerne at kalde Joachim Trier halvt dansk, da hans far er den danske tonemester Jacob Trier. Han er også født i København.

Selv om Thelma ligesom Triers andre norske film optages i Oslo, er der da også rigeligt med danske fingeraftryk på den kommende film.

Thelma får støtte fra Det Danske Filminstitut og Copenhagen Film Fund, filmens danske co-producer er Mikkel Jelsin fra Snowglobe og danske Olivier Bugge Coutté skal klippe filmen.

Thomas Robsahm fra norske Motlys, der producerer filmen, siger til Screen Daily at filmen vil være ”Triers mest visuelt ambitiøse projekt til dato og indeholde slående tekniske effekter”.

Både Triers norske film og Louder Than Bombs udmærker sig især ved deres eksperimenterende fortællestruktur, så det skal blive spændende at se instruktøren arbejde med at udforske visuelle muligheder.

Filmen forberedes til at gå i optagelse til efteråret og være klar til foråret næste år, skriver Screen Daily. Dermed er der håb om, at Trier vil være at finde i Cannes-programmet i 2017.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko