Nyhed
06. maj 2015 | 18:38

Joachim Trier vil lave film i Danmark

Foto | Nicole Rivelli
Joachim Trier i spidsen for filmholdet under optagelserne af Louder Than Bombs. Filmen blev optaget on location i New York og har blandt andre Jesse Eisenberg, som ses yderst til højre, på rollelisten.

Den halvdanske instruktør, hvis amerikanske Louder Than Bombs er udtaget til Cannes-festivalen, afslører sine fremtidsplaner i det nye Ekko.

Af Claus Christensen

”Jeg vil rigtig gerne lave en dansk film snart.”

Sådan siger norske Joachim Trier i hovedinterviewet i det nye Ekko, der er på gaden i dag.

Anledningen er Triers første engelsksprogede film, Louder Than Bombs, der er udtaget til hovedkonkurrencen på årets Cannes-festival (13. – 24. maj). Instruktøren fortæller om sit arbejde med filmens internationale stjerner – Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg – men han løfter også sløret for sine fremtidsplaner.

”Min far er jo dansk, og så har I jo bare utrolig mange gode skuespillere i Danmark. Det ville være naturligt for mig at forsøge mig på dansk,” siger Joachim Trier til Ekko.

Et godt filmmiljø
Joachim Trier er faktisk født på Nørrebro i København, men familien flyttede tidligt til morens Norge.

Faren Jacob Trier er kendt i filmbranchen som tonemester på blandt andre den norske Bjergkøbing Grand Prix (1975). Og som efternavnet antyder, er Joachim Trier faktisk i familie med vores egen Lars von Trier, omend temmelig langt ude.

”I har i Danmark et godt filmmiljø, der giver mange muligheder. Min opgave er så at finde den rigtige historie og håbe, at man kan få den finansieret, men det kunne være spændende at forsøge,” siger Joachim Trier om sine planer.

Bag sig har stortalentet to af de bedste nordiske i dette årtusind: den sprudlede Reprise (2006), om to unge forfatterspirers drømme, og den melankolske Oslo, 31. august (2011), om en skæbnesvanger dag i en eksjunkies liv.

Begge film – skrevet med norske Eskil Vogt, der sidste år debuterede som instruktør med Blind – er udgivet på Ekko-dvd #24.

Kommentarer

Ekko #68 på gaden

Det nye nummer kan købes i kiosker eller bestilles her.

© Filmmagasinet Ekko