Nyhed
18. maj 2017 | 23:35

Kaspar Munk filmatiserer populær bog

Foto | Tine Harden
Instruktør Kaspar Munk poserer sammen Sonja Richter og Gerda Lie Kaas, der medvirker i hans kommende eventyrfilm Vildheks.

Den første bog i Lene Kaaberbøls bestsellerserie Vildheks bliver til en familiefilm med debutanten Gerda Lie Kaas i hovedrollen.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Mens Underverden-instruktør Fenar Ahmad arbejder på en filmudgave af den populære danske tegneserie Valhalla, er der endnu en filmatisering af en dansk bestseller på vej.

Mange kender nok allerede Lene Kaaberbøls bogserie Vildheks, og nu skal Kaspar Munk forvandle den til en stort anlagt eventyrfilm.

På rollelisten finder man etablerede navne som Sonja Richter og Signe Egholm Olsen samt debutanten Gerda Lie Kaas – Nikolaj Lie Kaas’ datter – der skal spille titelrollen.

Onde Kimæra
Kaspar Munks film får premiere til oktober næste år og er baseret på den første bog i Kaaberbøls serie: Ildprøven fra 2010.

Her finder den tolvårige Clara ud af, at hun er en såkaldt vildheks, og da den onde Kimæra (May Lifschitz fra Shortlist-filmen Sorte måne) kidnapper hendes kat, begiver Clara sig ud på en farefuld og eventyrlig rejse.

Vildheks bliver den anden filmatisering af en Lene Kaaberbøl-bog. I 2015 forvandlede Kenneth Kainz forfatterens gennembrudsserie Skammerens datter til eventyrfilm, der fik pæne anmeldelser og solgte 225.000 billetter.

Erfaring med ungdomsfilm
Kaspar Munk har i forvejen en masse erfaring med ungdoms- og familiefilm. Ofte handler hans film om de dramatiske ungdomsår og det interessante stof, der ligger i den periode.

Allerede i 2007 udpegede Ekkos chefredaktør ham til et overset talent, da vi udgav kortfilmen Forsvundendvd #5 med de bedste bidrag fra den alternative filmuddannelse Super16.

Siden blev Kaspar Munk dog ganske synlig, og hans to spillefilm, Hold om mig og You & Me Forever, fik en fin modtagelse.

Senest har han instrueret en række afsnit af julekalenderen Tidsrejsen fra 2014 samt DR’s store dramaserier Bedrag og Herrens veje, der kommer til efteråret.

Manuskriptet til Vildheks er foruden Kaspar Munk skrevet af Bo hr. Hansen og Poul Berg, og optagelserne til filmen er netop gået i gang i Ungarn.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko