DVD #5

Super16 - Best of

Super16 er en alternativ, dansk filmuddannelse, som har brudt Filmskolens monopol og i dag nyder stor respekt. 

Uddannelsen har fostret instruktører som Kaspar Munk (Hold om mig), Morten Hartz Kaplers (AFR) og Christina Rosendahl (Supervoksen).

Super16 består i dag af otte instruktører og otte producere samt fire manuskriptforfattere, som i tre år forener deres energier og får deres behov for undervisning, kreativ sparring og produktionserfaring dækket gennem et selvbestaltet uddannelsesforløb.

Super16 har eksisteret siden 1999. Uddannelsen har kastet over 70 kortfilm af sig, og blandt dem har Ekko udvalgt de bedste fra 1999 til 2007.

Dennis
Instr. Mads Matthiesen
Danmark, 2007, 18 min. 

Den hjemmeboende bodybuilder Dennis siger endelig fra over for sin lille, men dominerende mor og inviterer Patricia fra træningscentret på date. Matthiesen lavede i 2011 10 timer til Paradis med Dennis og hans mor i hovedrollerne.

Forsvunden
Instr. Kaspar Munk
Danmark, 2006, 27 min.

Seksualitetens uberegnelige kræfter trækker i Christine, som glider længere og længere væk fra de andre på lejrskolen. Autentisk-poetisk skildring af teenagelivets forvirrede og fascinerende følelser.

Skyggen af tvivl
Instr. Esben Tønnesen
Danmark, 2006, 19 min. 

To unge mennesker mødes i natten, så det slår forelskede gnister, men næste morgen melder tvivlen sig. Esben Tønnesen bryder realismen og gør indre tanker til et surreelt skue i morgenstundens København.

Louise
Instr. Carlos Augusto de Oliveira
Danmark, 2005, 22 min. 

Den unge Louise er blevet lam ved et overfald på en station. Nu opsøger hun, sammen med sin veninde, gerningspigen i denne modige og pågående film om hævnen og dens konsekvenser.

Vakuum
Instr. Bo Mikkelsen
Danmark, 2005, 20 min. 

Et mobbet barn, en midaldrende grøntsag og en ensom olding. Tre forskellige historier sammenvæves og tegner et sørgmodigt billede af ensomhed og vores ofte misforståede forsøg på at nå hinanden.

Les amoursperdus
Instr. Caroline Sascha Cogez
Danmark, 2005, 21 min. 

Mennesker i parforhold er lykkeligere end andre. Men er det partneren, der gør én lykkelig, eller er det kun lykkelige mennesker, der finder en partner? En tragikomisk fortælling i fire kapitler.

Glimt af mørke
Instr. Martin Barnewitz
Danmark, 2004, 36 min.

Et barn er forsvundet fra villakvarteret, som er i chok. En far mistænker sine egne børn for at være involveret, og mørket og uhyggen begynder at brede sig.

Vildt
Instr. Julie Bille
Danmark, 2004, 11 min. 

Kunne du slå ihjel, hvis det gjaldt din egen overlevelse? Cecilies fødselsdagsfest i det danske sommerland udvikler sig til en psykopatisk gyser, for hendes gamle veninde har taget sin nye kæreste med.

Lauges kat
Instr. Chritina Rosendahl
Danmark, 2003, 12 min. 

Med godt manus og knivskarp præcision berettes et barskt børnedrama om Lauge, hans kat og hans overlegne ven Sonny, som kun til et vist punkt kan dirigere rundt med Lauge.

Bånd 1: Ernst
Instr. Carsten Myllerup
Danmark, 1999, 24 min. 

Ernst – en helt almindelig fyr, der lever i nuet – får 1.000 kroner for at medvirke i en dokumentar om sig selv, der skal være hudløs og grænseoverskridende. En ironisk kommentar til reality-tv’s følelsespornografi.

© Filmmagasinet Ekko