Nyhed
31. dec. 2019 | 00:33

Kattemenneskene står til økonomisk lussing

Foto | Giles Keyte
Med digitale effekter fusioneres mennesker og katte til en bizar, organisk virkelighed, som ikke ligefrem har skabt kilometer lange køer foran billetlugerne.

Oven på historisk dårlige anmeldelser forudser amerikansk medie, at filmatiseringen af musicalen Cats får et underskud på 100 millioner dollars.

Af Claus Christensen

Filmatiseringen af Andrew Lloyd Webbers musical Cats er ved at udvikle sig til et sandt mareridt for selskabet Universal Pictures.

Først fik filmen, som er instrueret af Oscar-vinderen Tom Hooper og har en stjernebesætning med blandt andre Taylor Swift, Idris Elba, James Corden og Judi Dench, historisk dårlige anmeldelser. Og nu bliver filmen svigtet af publikum.

Efter små to uger i biograferne har filmen globalt kun indtjent 38 millioner dollars. Det skal sammenholdes med, at filmen har kostet 100 millioner dollars at producere og yderligere 95 millioner i markedsføring.

Branchemediet Variety skønner, at filmen kommer til at indkassere en økonomisk lussing på 100 millioner dollars, hvilket svarer til 667 millioner danske kroner.

Herhjemme er filmen kun gået seks dage i biografen. Men den har måttet nøjes med en enkelt stjerne af vores anmelder, som mener, at de computerskabte hybrider mellem katte og mennesker er direkte mareridtsfremkaldende.

Og Ekkos blogger Laura Dyhrcrone ser (kat)astrofen som et udtryk for, at computereffekterne er gået amok og har overskredet en grænse for, hvad vi kan og bør acceptere.

Cats har ifølge filmselskabet gjort brug af en banebrydende digital pelsteknologi.

Men filmen blev først færdig i allersidste øjeblik, og da kritikken haglede ned over den, tog selskabet det usædvanlige skridt at udsende en ny version til biograferne med forbedrede visuelle effekter.

Det ser dog ikke ud til at have haft den store effekt. Nu kan Universal Pictures ligesom kattemenneskene i filmen kun håbe på at få et nyt liv.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko