Filmminder
13. mar. 2013 | 09:51

Lars von Trier som crooner

Foto | Jesper Jargil
Lars von Trier synger ømt You're a Lady, efter at han i flere uger havde gået til sangundervisning hos Cæcilie Norby.

Se den ukendte musikvideo, hvor Lars von Trier & The Idiot All Stars spasser sig igennem 70’er-hittet You’re a Lady.

Af Samina Jakobsen

I det nye nummer af Ekko tager Knud Romer læserne med tilbage til 1990’erne og optagelserne af Lars von Triers Idioterne. Den kontroversielle film er en prominent del af Lars von Triers oeuvre og kendt i hele verden.

Mindre kendt er den musikvideo, You’re a Lady, som Trier indspillede med de andre skuespillere, inklusive Romer, i deres gakkede roller. Musikvideoen kan ses som en parodi på de populære fodbold- og velgørenhedssange som Nannas Afrika-landeplage fra 1985 og Re-Sepp-ten med fodboldlandsholdet fra 1986.

”Det var helt klart Lars’ ide,” siger Jesper Jargil, der har instrueret musikvideoen. 

”Grundtanken var, at der skulle stå dét her vanvittige kor og spasse ud. Sådan som jeg husker det, var optagelserne til selve filmen forbi, og så spurgte Lars skuespillerne, om de ville være med. Han havde et helt specifikt sangvalg, nemlig den her You’re a Lady.”

Nordby som sangcoach
Nummeret er et hit fra 1972. Det blev oprindelig indspillet af engelske Peter Skellern. Lars von Trier er overraskende god i rollen crooner, men han havde ifølge Jesper Jargil også øvet sig godt på nummeret.

”Lars havde hyret Cæcilie Norby ind som professionel sangcoach, og det var kun det nummer, de øvede. Han sangtrænede i flere uger, før musikvideoen blev optaget, og gik meget op i det,” fortæller Jesper Jargil.

”Vi lavede den nede i Zentropas lydstudie i Ryesgade, hvor filmselskabet lå i gamle dage. Det lignede et væltet lokum, og så handlede det egentlig bare om at have det sjovt. De optagelser, der virkede bedst, var dem, hvor de i flok fik lov at spasse ud. Instruktørstilen var lidt anderledes end på selve Idioterne, hvor processen var mere styret.”

Trier uden for festen
Jesper Jargil har også lavet den berømte dokumentar De ydmygede (1999), som skildrer tilblivelsen af Triers dogmefilm. Selvom koret i musikvideoen tilsyneladende har haft en fest, inkluderede festen ikke Lars von Trier, fortæller han.

”Lars ville ikke være der, samtidig med at koret var der. Alle optagelser, hvor han står og synger, har jeg lavet alene med ham.”

Musikvideoen med Lars von Trier & The Idiot All Stars er ikke blevet et YouTube-hit, men Jesper Jargil er glad for resultatet: ”Den blev da fuldstændig syret! Og i hvert fald havde vi det meget sjovt, da vi lavede den.”

Lars von Trier & The Idiot All Stars - You’re a Lady

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko