Nyhed
14. aug. 2019 | 12:59

Lederen af Animation Workshop suspenderet

Foto | The Animation Workshop
Morten Thorning grundlagde The Animation Workshop i 1988 og har siden gjort skolen til en af verdens førende animationsuddannelser.

En af de mest markante og succesrige skikkelser i dansk animation – Morten Thorning – er ifølge lokalmedie blevet suspenderet fra stillingen.

Af Nicki Bruun

Som stifter og leder af The Animation Workshop i Viborg er Morten Thorning en de mest centrale skikkelser i dansk animation.

Men Thorning har ifølge Viborg Stifts Folkeblad været suspenderet fra sin stilling siden juli, og det vides ikke, om det er permanent eller midlertidigt.

Avisen har dog ikke kunnet få det officielt bekræftet, fordi VIA University College – som The Animation Workshop hører under – ikke har givet svar på henvendelser, der startede tirsdag.

Det skriver chefredaktør for Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup i en kommentar.

”Enhver ved, at Morten Thorning ikke er arketypen på en new public management-leder. Hvis han havde været det, var hele animations-succesen aldrig blevet til noget,” skriver Lars Norup og fortsætter:

”Det er en skæv uddannelse for skæve mennesker skabt af en skæv person, og det er det unikke, som ikke passer i en skabelon, hvor ledere primært er administratorer.”

Problemer i hierarkiet
Morten Thorning grundlagde The Animation Workshop i 1988 og har siden formået at gøre den til en førende animationsskole på verdensplan.

Ekko bragte i 2013 et interview med Morten Thorning om animationsskolen, som han nærmest har inkarneret.

VIA University College er en professionsskole, som uddanner folk på en lang række områder i hele Midtjylland.

Det hedder sig at være en bureaukratisk institution, som er gået dårligt i spænd med The Animation Workshop, der har kørt tingene på deres egen måde. Det skriver også Lars Horup i sin kommentar, hvor han særligt skoser VIA University College for ikke at melde klart ud.

”Som jeg hører det på vandrørene, har der været andre ledelsesproblemer højere i hierarkiet,” skriver chefredaktøren og tilføjer:

”Er der nogen, som kender nogle markant, udadvendt uddannelsesleder i systemet? Det har Morten Thorning været – forhåbentlig har han ikke fældet sig selv.”

Vi arbejder på at få en kommentar fra VIA University College.

Kommentarer

The Animation Workshop

Grundlagt i Viborg i 1988.

Anerkendt som statsuddannelse i 2003 og hører i dag under VIA University College.

Uddanner elever fra hele verden i fag som Karakteranimation, Computer Graphic Arts og Grafisk Fortælling.

Besøg skolens hjemmeside.

© Filmmagasinet Ekko