Nyhed
22. apr. 2008 | 08:19

Lem på lærredet vækker opsigt

Skuespilleren Jason Segel kan i 'Forgetting Sarah Marshall' opleves, som naturen skabte ham.

Af Jacob Ludvigsen

Jason Segels ædle dele har skabt opmærksomhed i USA. De optræder nemlig ubeskyttet og i frit fald over 73 frames i den Judd Apatow-producerede komedie Forgetting Sarah Marshall, der fik premiere i USA i weekenden og tegner til at blive et stort hit.

Det menes at være første gang nogensinde, at en amerikansk romantisk mainstream-komedie viser publikum det mandlige vedhæng, og sammenhængen, det optræder i, gør kun Jason Segels blottelse endnu mere modig. Segels karakter Peter bliver nemlig i den tilstand forladt af kæresten Sarah (Kristin Bell), hvorefter han ydmyget græder over sit tab.

En tissemand pr. film
Judd Apatow er for tiden det helt store navn i den amerikanske komedieverden med succeser som 40 Year Old Virgin, Knocked Up og Superbad. De to førstnævnte instruerede han, mens han har været producer på sidstnævnte og både producer og medforfatter på den aktuelle Forgetting Sarah Marshall.

Det er ikke første gang, Judd Apatow udfordrer det amerikanske publikum med falliske virkemidler. Superbad byder på en hel montage af tegnede tissemænd, og i Walk Hard: The Dewey Cox Story, som Apatow skrev og producerede, placeres det mandlige kønsorgan i en scene bag hovedet på filmens stjerne, John C. Reilly.

Apatow bekræfter, at hans filmiske fokus på mandens nedre regioner er kommet for at blive.

"Amerika frygter tissemanden, og det er noget, jeg vil hjælpe dem til at komme over. Jeg vil tage en tissemand med i alle de film, jeg laver fremover. Det får mig virkelig til at grine, når man kigger på, hvor psykotisk vores verden er i dag, og alle har så store problemer med at se den menneskelige krop," udtaler han i et interview til World Entertaimnent News Service.

Nøgne skuespilleres klub
Der er dog ikke noget, der tyder på, at amerikanernes fallosfrygt har været så stor, at de har holdt sig væk fra biograferne. Forgetting Sarah Marshall har siden i fredags solgt for over 17,3 millioner dollars, den er strøget ind som nummer to på box office-listen og har modtaget positive anmeldelser.

Med nøgenscenen træder Jason Segel ind i en eksklusiv klub af nøgne mandlige skuespillere, der blandt andre består af Bruce Wilis (Color of Night), Tom Cruise (All the Right Moves), Daniel Day-Lewis (Stars and Bars), Harvey Kartel (Bad Lieutenant og The Piano) og Ewan McGregor (Trainspotting, The Pillow Book, Young Adam og Velvet Goldmine).

Baseret på virkeligheden
Skuespilleren Jason Segel er medforfatter på Forgetting Sarah Marshall, og det var hans eget forslag, at han skulle optræde uden en trevl på kroppen.

"Jeg har selv oplevet at blive slået op med, mens jeg var nøgen, og det var egentlig præcis som i filmen. Jeg troede, at min kæreste kom over for at have sex med mig, for det er jo ligesom, hvad kærester gør. Så jeg var nøgen, da hun kom, men da hun gik ind af døren og sagde 'vi bliver nødt til at snakke', vidste jeg med det samme, hvad klokken var slået," siger han til Moviesonline.

Han anerkendte situationens alvor, men kunne alligevel godt se det komiske: "Jeg blev ved med at tænke, at det var det sjoveste, der nogensinde var overgået nogen. Jeg tænkte, at jeg ikke kunne vente, til hun gik ud af det rummet, så jeg kunne ringe til alle mine venner."

Grænsen ved erektion
Før Jason Segel endeligt besluttede sig for at klæde sig helt af, måtte filmseskabet dog være sikre på, at det ikke ville give filmen en strengere censur. En såkaldt NC-17, der forbyder adgang for børn under 18 år, havde været en økonomisk katastrofe. Men juristerne erfarede, at grænsen går ved erektion.

"Det skulle ikke bare være en dum joke, hvor man pludselig og helt uden grund ser min penis," forklarer Jason Segel. "Det er jo et meget kompliceret øjeblik, hvor en fyr bogstaveligt talt får at vide, at hans liv nærmest er forbi. Det er i sandhed et nøgent øjeblik."

Det danske biografpublikum må vente et par måneder endnu for at se Jason Segel in puris naturalibus. Forgetting Sarah Marshall får dansk premiere 4. juli.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko