Nyhed
01. nov. 2021 | 10:08

Lone Scherfig laver sin Cinema Paradiso

Foto | Focus Features
Hun slog igennem på dansk og fik siden succes som instruktør bag en række engelske periodedramaer. Nu kaster Lone Scherfig sig over en ny udfordring med en spansksproget film.

Den danske instruktør skal lave en spansksproget film, hvor en verdensstjerne spiller en kvinde, som forsøger at give glæden ved film videre til sine medmennesker.

Af Nicki Bruun

Lone Scherfig har med film som An Education, The Riot Club og Their Finest Hour markeret sig som instruktør af britiske periodedramaer.

Og nu har instruktøren øjensynligt fundet sit næste projekt i den spansktalende del af verden.

Hun skal nemlig instruere The Movie Teller, der foregår i en lille mineby i den chilenske Atacama-ørken. Brasilianske Walter Salles (Motorcykel dagbog) har skrevet et manuskript baseret på en roman af forfatteren Hernán Rivera Letelier, hvis bog beskrives som lig kultfilmen Cinema Paradiso i skildringen af film som vigtig livskilde.

Den spanske instruktør Isabel Coixet (The Bookshop) var tidligere tilknyttet projektet, men nu skriver det amerikanske branchemedie Variety, at danskeren har indtaget instruktørstolen.

Hovedrollen spilles af den argentinsk-franske stjerne Bérénice Bejo, der blev Oscar-nomineret for sin rolle i The Artist. I The Movie Teller spiller hun María Magnolia, der i 1960’erne i sin lille by bliver kendt som én, der fortæller resten af befolkningen om de film, hun har set.

”Filmen handler om overlevelsen af et af vores største menneskelige aktiver: vores uendelige fantasi og fælles sprog,” udtaler Lone Scherfig ifølge Variety.

”Den viser også, hvordan historier på scenen og det store lærred på magisk vis er både et vindue til verden, en kilde til heling og noget, der samler mennesker.”

Dansk serie på vej
Lone Scherfig har ikke instrueret en dansk film siden Hjemve fra 2007, som hun skrev sammen med Niels Hausgaard.

Hun fik et stort gennembrud med Italiensk for begyndere i 2000 og stod i 2005 bag et afsnit af DR-hitserien Krøniken, men efter den britiske succes An Education har hun ikke set sig tilbage.

Scherfig er dog på vej med en TV 2-serie, hvor Sofie Gråbøl spiller hovedrollen som jordemoderen Ella, der sammen med sine kolleger kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen på et moderne supersygehus.

Instruktøren har skrevet serien, som hun instruerer afsnit af, mens også Søren Balle og Ole Christian Madsen står bag afsnit af serien, der får premiere på TV 2 i 2022.

Og med det næste udlandseventyr kan vi nok forvente en ny film fra Lone Scherfigs hånd i løbet af de kommende år.

The Movie Teller skal ifølge Variety optages i Atacama-ørkenen i starten af næste år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko