Nyhed
26. mar. 2015 | 21:36

Mad Max indtager Cannes

Foto | Jasin Boland
Engelske Tom Hardy overtager rollen som den kultelskede kriger Mad Max fra Mel Gibson i den nye udgave, der kommer 30 år efter den seneste.

Opdateringen af kultklassikeren om den gale kriger Max får en prominent visning i Cannes – dog uden for konkurrence.

Af Nicki Bruun

Det er 30 år siden, at Mel Gibson sidst spillede Max Rockatansky i Mad Max-trilogien. Og han er blevet for gammel til at gentage rollen i Mad Max: Fury Road.

Til gengæld er filmenes instruktør, 70-årige George Miller, tilbage i det sandblæste univers.

Han har samlet nogle af tidens mest interessante skuespillere: Tom Hardy (Bronson og Inception) spiller titelrollen, og over for sig har han Oscar-vinderen Charlize Theron (Monster).

Filmen er netop blevet udtaget til verdens førende filmfestival, Cannes, hvor den dog bliver vist uden for konkurrence.

Overlevelse i ørkenen
Mad Max: Fury Road foregår ligesom sine forgængere i et ørkengoldt, postapokalyptisk landskab, hvor enhver er sig selv nærmest i kampen for at overleve.

Her møder Mad Max den mystiske Furiosa (Theron), som bliver jagtet af en bande motorcykelbøller. Sammen kæmper de sig igennem en verden af løjerlige eksistenser, hvor den næste kamp om liv og død altid er lige om hjørnet.

I filmens andre roller ses en række skuespillere, der er på vej frem på Hollywoods stjernehimmel. Blandt dem er Zoë Kravitz (Divergent-serien), Nicholas Hoult (X-Men-serien) og Riley Keough (Magic Mike).

Filmens trailer er et højstiliseret og überkitschet actionbrag, hvor eksplosioner og klassisk musik komplementerer hinanden på smukkeste vis.

Dødskamp og grisebasser
Australske George Miller, der var længe om at kaste sig over filmgerningen, har haft en temmelig forskelligartet karriere.

Ud over Mad Max-filmene har han skrevet og instrueret Babe: den kække gris kommer til byen fra 1998 – han skrev også etteren fra 1995 – og animationsfilmen Happy Feet, om den stepdansende kongepingvin Mumble.

Sidstnævnte sikrede Miller en Oscar-statuette for bedste animationsfilm i 2007, og det er hans eneste film, der er blevet anerkendt af de store prisuddelinger.

Det er nok usandsynligt, at den nyeste omgang med Mad Max vil ændre det, men George Miller og hans hold kan i det mindste nyde foråret på verdens mest celebre filmfestival.

Max Mad: Fury Road bliver vist på Cannes den 14. maj – samme dag som den verdensomspændende premiere.

Trailer: Mad Max: Fury Road

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko