Nyhed
12. feb. 2009 | 17:01

Mads Matthiesen arbejder på spillefilm

Den talentfulde instruktør fra Super16 er i Berlin med kortfilmen Cathrine.

Af Kristoffer Hegnsvad

Mads Matthiesen er en festival-kending, selv om det blot er et halvt år siden, at den 32-årige instruktør blev færdiguddannet på Super16.

Alle hans tre seneste kortfilm – produceret på Super16 – har fundet vej til en festival i A-klassen. Mum blev vist i Venedig, Dennis (udgivet på Ekko-dvd’en Super16 Best of) i Sundance, og Cathrine er udvalgt til ungdomsfilmserien Generation 14plus i dette års Berlinale.

”Det overrasker mig stadig hver gang, jeg får nyheden om, at der er en stor festival, der vil præsentere en af mine film. Jeg ved virkelig ikke, hvorfor det er gået så godt ude omkring i verden,” siger Mads Matthiesen til Ekko i Berlin.

”Måske er det, fordi mine film handler om almindelige mennesker med meget almindelige konflikter i et filmisk univers, der ikke er så almindeligt. Det er realisme i et spektakulært univers – som for eksempel i Mum, hvor jeg lader temaet ’tab og ansvar’ udspille sig mellem to psykisk syge mennesker og deres oplevelser i forbindelse med tabet af deres kæledyr.”

Amatører og skuespillere
Cathrine, der handler om en ung overvægtig piges søgen efter kærlighed, vandt for nylig en Robert for bedste danske kortfilm. Nu arbejder Mads Matthiesen på sin første spillefilm.

”Jeg skriver på en spillefilm, som tager udgangspunkt i nogle elementer fra Dennis. Filmen har fået støtte af Det Danske Filminstitut, og forhåbentlig kan vi gå i gang med optagelserne om et lille år.”

”Filmen forgår i København og i Thailand, og det er planen at Kim Kold, der spillede Dennis, skal spille hovedrollen. Både Kim Kold og Helena Wagn Ivansdottir, der spiller hovedrollen i Cathrine, er amatører, og i min spillefilm vil jeg også bruge amatører og arbejde ud fra den samme udviklingsmetode som i mine seneste tre kortfilm. Men jeg vil også bruge skuespillere. Blandingen er spændende.”

Ønsket om at blive elsket
Den kommende spillefilm kommer også til at kredse om Mads Matthiesens store tema: ønsket om at blive elsket.

”Vi har alle sammen et stort ønske om at blive elsket. I vores søgen efter kærlighed er vi utrolig sårbare,” siger Mads Matthiesen og fortsætter:

”Problemet opstår, fordi vi ikke altid er lige gode til at forstå, når et andet menneske blotter sin sårbarhed. Her sårer vi hinanden. Det sker konstant i min verden og i andres også, tror jeg. Vi misforstår hinanden, og selvom vi i virkeligheden helst ville sige ’jeg elsker dig’, så kommer vi ofte til at skubbe hinanden væk.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko