Nyhed
21. okt. 2019 | 11:27

Mads Mikkelsen går glip af storfilm

Foto | Per Arnesen
Som børnehavepædagog må Mads Mikkelsen i Jagten finde sig i både verbale og fysiske tæsk, men nu har virkeligheden stukket ham en karrieremæssig lussing.

Den danske verdensstjerne var udset til at spille succesforfatteren Karl Ove Knausgård i Netflix-film af Oscar-vindende instruktør, men kort før optagelserne er stikket blevet trukket.

Af Nicki Bruun

Det lød næsten for godt, da det i sidste måned pludselig viste sig, at Mads Mikkelsen skulle optage en stor Netflix-film i Danmark med den Oscar-vindende instruktør Alexander Payne.

Nu viser det sig desværre, at det var for godt til at være sandt.

Ifølge mediet Deadline Hollywood er stikket blevet trukket på projektet kort før optagestart. Det bekræfter filmens svenske Zentropa-producer Lizette Jonjic over for DR.

Deadline Hollywood skriver, at den norske forfatter Karl Ove Knausgård har besluttet, at filmen ikke skal blive til noget. Det kan forvirre, da det oprindeligt forlød, at Mads Mikkelsen skulle spille en dansk journalist på rundrejse i USA.

Men det viser sig nu, at danskeren faktisk var udset til at spille Knausgård i en filmatisering af forfatterens rejsereportage for avisen New York Times i 2015.

Oscar-kandidat
Med planlagte optagelser i Danmark, Sverige og USA og et manuskript af den norske forfatter Erlend Loe var der allerede blevet set voldsom frem til den unavngivne film på både skandinaviske og amerikanske breddegrader.

Alexander Payne har vundet Oscars for komedien Sideways og dramaet The Descendents, så han betragtes som en af de store instruktører i nutidig filmkunst.

Derfor anså Deadline Hollywood filmen som en stærk kandidat i næste års Oscar-felt.

Hvad der ender med at ske med projektet, ligger endnu hen i det uvisse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko