Nyhed
06. sep. 2019 | 14:13

Vinterbergs drukfilm er solgt til 30 lande

Foto | Sturla Brandth Grøvlen
Thomas Bo Larsen (tv.), Mads Mikkelsen (i midten), Magnus Millang (th.) og Lars Ranthe (med ryggen til) drikker sig til lykken og det gode arbejdsliv i Thomas Vinterbergs nye Druk.

Thomas Vinterberg har færdiggjort optagelserne til stjernespækket film om dansk drukkultur, som udlandet viser stor interesse for.

Af Frederik Hoff

Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang sidder rundt om et bord.

Det gør de, fordi de i Thomas Vinterbergs kommende Druk spiller fire gymnasielærere, der grundet manglende motivation og arbejdsglæde beslutter sig for at opretholde en konstant alkoholpåvirkning i alle døgnets timer.

Det hjælper dem både i deres job og ægteskab, og hurtigt begynder de også at sætte mere pris på livet. Men drukeksperimentet har samtidig store konsekvenser for de fire personer.

Filmen har været undervejs siden 2013, hvor Thomas Vinterberg for første gang luftede tankerne om en film, der skulle udforske den danske drukkultur. Siden blev projektet afbrudt, da Vinterbergs datter mistede livet i en tragisk trafikulykke.

Men nu er optagelserne afsluttet, og det tegner lovende for filmen. Den er nemlig allerede på nuværende tidspunkt solgt til mere end 30 lande verden over, oplyser filmselskabet Zentropa i en pressemeddelelse.

Vante kræfter
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Lars Ranthe er gengangere fra Vinterbergs succesfilm Jagten fra 2012. Og Magnus Millang havde en rolle i Vinterbergs seneste danske Kollektivet fra 2016.

Ud over de fire hovedroller er også andre større skuespillere som Susse Wold, Maria Bonnevie og Vinterbergs ægtefælle Helene Reingaard at finde i filmen.

Det er også vante kræfter, der står bag filmens manuskript. Vinterberg har skrevet manuskriptet sammen med Tobias Lindholm, som også lagde pen til Jagten og Submarino.

Druk har forventet dansk biografpremiere den 27. august 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko