Interview
27. nov. 2017 | 12:14

Magnus Millang for sjov til Filmskolen

Foto | Jasper Spanning
Mikkel Boe Følsgaard og Christopher Læssø spiller i Kein Problem to backup-sangere, der kaster sig ud i en drabelig duel om at få spotlyset, da bandets forsanger melder afbud til koncerten.

”Det er ikke en fed fidus, jeg har fundet på en søndag med tømmermænd,” siger komikeren Magnus Millang om sit instruktørgennembrud Kein Problem, der er nomineret ved Ekko Shortlist Awards.

Af Nicki Bruun

De fleste kender Magnus Millang som den storgrinende og -skrydende ejendomsmægler Jeppe K.

Hans sardoniske latter har rejst fra liebhaverkvarterer på Strandvejen og rundt i landets tv-stuer gennem TV 2 Zulu-programmet Danish Dynamite, hvor Millang med komikerkollegaen Martin Høgsted spiller forskellige skæve roller, der finder humoren i det danske samfund.

Men til Ekko Shortlist Awards 2017 er han nomineret for sit manuskript til den musikalske komedie Kein Problem, som han også har instrueret med støtte fra TV 2 Zulu.

Den morsomme kortfilm er desuden nomineret for bedste klipning og Mikkel Boe Følsgaards hovedrolle som håbefuld backup-sanger, der vil forrest på scenen, da forsangeren melder fra. Men det bliver ikke uden konkurrence fra den anden backup-sanger, der spilles af Christopher Læssø, som lige nu er aktuel i Guldpalmevinderen The Square.

Selv om Magnus Millang er bedst kendt for sit arbejde foran kameraet, har det altid været meningen at være mere bag det.

”Jeg vil faktisk hellere tale om, hvorfor jeg gik fra at være instruktør til at blive skuespiller. For da jeg var helt ung, gik jeg og lavede kortfilm og søgte ind på Den Danske Filmskole for at blive instruktør,” fortæller Magnus Millang.

”Dér kom jeg ikke ind, men så fik jeg arbejde for TV 2 Zulu og begyndte at instruere tv. I mine midt-tyvere sprang jeg foran kameraet på nogle af de ting, jeg lavede. Så det har mere været en deroute, hvor jeg hele tiden har villet vende tilbage til mit udgangspunkt. Det er ikke en fed fidus, jeg har fundet på en søndag med tømmermænd, at nu skal jeg være Scorsese,” tilføjer komikeren, der håber en dag at kunne kaste sig over det lange format.

”Men mod målet at lave en spillefilm er det nok ikke spildt tid at have grinet fjoget på Strandvejen og lege, at man har solgt villaer,” siger Magnus Millang.

Statoil i Virum
Magnus Millangs seneste filmrolle er i komedien Dan Dream, men han har også haft mere alvorlige roller i film som Kvinden i buret og Thomas Vinterbergs Kollektivet.

Skuespilleren er sågar på rollelisten i Vinterbergs kommende Kursk, om det russiske ubådsdrama i 2000, der har stjernerne Colin Firth og Léa Seydoux i hovedrollerne. Men komikken har hele tiden været udgangspunkt for Magnus Millang, som i Kein Problem finder humoren i mødet mellem stjernedrømme og en dansk jantelovsmentalitet.

”Jeg har altid haft lyst til at underholde og har altid set ufatteligt mange film. Jeg arbejdede på Statoil i Virum i seks år, hvor man kunne leje to film hver aften, og jeg har altid dyrket komediegenren,” siger Magnus Millang, der som en af ganske få har lavet en komedie i kort format.

”Uden at sidde og forsvare mig selv er jeg ikke i tvivl om, at det var derfor, jeg ikke kom ind på Filmskolen. Især i de der start/midt-00’ere skulle det hele virkelig være kunstnerisk,” siger han med et grin.

Passion frem for penge
Manuskriptet til Kein Problem har Magnus Millang skrevet sammen med Mads Rosenkrantz Grage, der også er kendt som manden bag DR3-serien Yes No Maybe.

Sammen har de moret sig med at lave ”en lille historie til et lille format”, som instruktøren udtrykker det. Efter ti år med tv gav det en form for frihed igen at kaste sig over kortfilmen.

”Det er jo et ret skørt og svært format, men også virkelig sjovt, når det fungerer. I de der cirka femten minutter kan man jo spasse ud. Kein Problem bliver aldrig nogensinde et kommercielt hit, men jeg havde virkelig lyst til at lave den,” siger Magnus Millang.

”Det er jo et stort legerum, og det fede ved filmene på Ekko Shortlist er, at man kan mærke, at det er drevet 100 procent af passion og ikke en bagtanke om at tjene penge. Mange af dem har nok ikke engang tænkt så langt som til at vinde en pris, men har bare haft behov for at lave den film og fortælle den historie. Det er meget charmerende.”

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Afholdes den 9. december i Bremen Teater.

Showet starter kl. 19 (dørene åbner kl. 18).

Aftenens vært er Anders Lund Madsen.

Natmaden leveres af falafelbaren Fala Fala, mens Fernet Branca og Stoli the Vodka står for drinks og shots.

Blondage (tidligere Rangleklods) spiller til efterfesten.

Køb billet her.

Sponsoreret af C More og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Magnus Millang

Født 1981 i København.

Manuskriptforfatter og skuespiller kendt fra tv-programmer som Danish Dynamite.

Medvirker i filmene Dan-Dream, Kollektivet og Kvinden i buret.

Instruerede TV 2 Zulu-serien Mørk & Jul fra 2009.

Hans Kein Problem er nomineret til tre priser ved Ekko Shortlist Awards 2017.

© Filmmagasinet Ekko