Nyhed
27. dec. 2015 | 18:40

Malkovich-film har premiere om 100 år

Foto | Moonwalk Films
Shuya Chang og John Malkovich optræder sammen i de tre teasere for filmen, vi aldrig kommer til at se. Sidstnævnte har også skrevet manuskriptet.

Man må sætte sin lid til lægevidenskaben, hvis man vil se John Malkovich’ nye film. Den får nemlig først premiere i år 2115!

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

Ventetiden var lang for Star Wars-fans op til premieren på The Force Awakens, men det er intet mod, hvad fans af John Malkovich må affinde sig med.

Skuespilleren har nemlig indspillet en film for Sin City-instruktøren Robert Rodriguez, der er premieresat til 18. november 2115.

Det skriver det amerikanske brancheblad Variety.

Med andre ord skal man være velsignet med ualmindeligt standhaftige gener og i øvrigt være nyfødt for at have en chance for at se det endelige resultat.

Omkring 1000 billetter er allerede uddelt til premieren. De skal gå i arv, indtil modtagernes efterkommere kan tage dem i brug.

Indtil da opbevares filmen i en låst boks og på 35mm-film, som holder længere end et digitalt format.

Tre ironiske teasere
Projektet er lavet som reklamekampagne for den ekstremt eksklusive Louis XIII-cognac. Ligesom filmen lagres cognacen i et århundrede, inden den sættes til salg – for omkring 20.000 kroner per flaske.

Filmen, der har fået navnet 100 Years og lanceres med hashtagget #notcomingsoon, holdes fortrolig under lås og slå. Men vor generation kan fornøje sig med tre teasers, der ironiserer over konceptet ved at vise tre urealistiske fremtidsvisioner.

Først et dystopisk bylandskab i forfald, dernæst en tilgroet metropolis, der er ved at smelte sammen med naturen, og endelig et sterilt, Apple-ificeret utopia, der allerede føles ti år forældet.

Meget lidt er afsløret om den egentlige film. Angiveligt foregår handlingen i nutiden, og 100 Years kommer dermed til at fremstå som et tidsbillede fra 2015, når fremtidige generationer engang får syn for sagn.

Andre fremtidsværker
Projektet er ikke det første af sin art.

Lars von Triers Dimension skulle havet været optaget over 30 år – én uge om året – men efter nogle år mistede Trier interessen, og den ufærdiggjorte film blev udgivet på Ekkos dvd #14.

Forskellige former for slow art er dukket op de seneste år.

I Oslo etablerede man sidste år et fremtidsbibliotek, hvor en ny prominent forfatter hvert år deponerer et unikt manuskript, der først gøres tilgængeligt for offentligheden i år 2114. Foreløbigt har Margaret Atwood og Cloud Atlas-forfatteren David Mitchell bidraget til samlingen.

I Berlin har kunstneren Jonathan Keats opstillet Århundredekameraer med en lukketid svarende til navnet, hvis billeder ligeledes fremkaldes i år 2114.

Og Rapgruppen Wu-Tang Clan kunne også for nylig sende et unika-album på auktion. Købskontrakten kræver, at det enestående eksemplar af cd’en Once Upon a Time in Shaolin først må afspilles om 88 år (hvis der da stadig er cd-afspillere til den tid).

Om tilblivelsen af 100 Years

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko