Nyhed
05. juli 2019 | 01:02

Tarantino: ”Måske stopper jeg nu”

Foto | uoplyst
Quentin Tarantino har stået bag kameraet på ni film, men nu flirter instruktøren med tanken om at skifte hest og skrive bøger eller teaterstykker.

Den amerikanske instruktør føler, at han efter Once Upon a Time in Hollywood ikke har meget mere at give og antyder, at det kan være hans sidste film.

Af Claus Christensen

Måske er Ekkos store tema om Quentin Tarantino bedre timet, end vi selv havde regnet med.

Den 56-årige mesterinstruktør har flere gange sagt, at den tiende spillefilm bliver hans sidste. Med Once Upon a Time in Hollywood, som får dansk premiere 15. august, er han nået til spillefilm nummer ni siden debuten med Reservoir Dogs i 1992.

Der er således én film tilbage.

Men nu åbner Tarantino for muligheden, at hans hyldestfilm til Hollywood bliver svanesangen. Det sker i et interview med GQ Australia.

”Tja, hmm,” tøver han på spørgsmålet om, hvorvidt han måske stopper efter Once Upon a Time in Hollywood.

”Hvis den bliver virkelig godt modtaget, laver jeg måske ikke nummer ti. Måske stopper jeg nu! Måske vil jeg stoppe, mens jeg er foran. Vi får se!”

Bøger og teaterstykker
Quentin Tarantino agter dog ikke at stoppe som kunstner. Han vil bare ikke instruere flere film.

”Jeg tror, at jeg er kommet til vejs ende, når det handler om biograffilm. Jeg forestiller mig, at jeg vil skrive filmbøger og begynde at skrive teaterstykker, så jeg vil stadig være kreativ. Jeg føler bare, at jeg har givet alt, hvad jeg har, til film,” siger instruktøren til GQ Austria.

Once Upon a Time in Hollywood skildrer en b-film-skuespiller (Leonardo DiCaprio) og hans stuntman (Brad Pitt). Filmen foregår i skæringspunktet mellem det gamle og det nye Hollywood, og handlingen tæller ned til Manson-klanens bestialske drab af instruktøren Roman Polanskis kone Sharon Tate og tre andre den 9. august 1969.

Mansons spejl
Men først og fremmest er filmen Tarantinos kærlighedserklæring til det Hollywood, han faldt for som barn, og som han hele sin karriere selvbevidst har bygget videre på.

Så der er egentlig en god logik i, at han takker af med sin mest personlige film – med sin film om film.

I Ekko #82 anmelder vi Once Upon a Time in Hollywood til fem stjerner, mens dramatiker Jokum Rohde filosoferer over, hvilket spejl massemorderen Charles Manson holder op for os.

Vi bringer også et stort interview med Tarantino, fortæller historien bag hovedværket Pulp Fiction, går på opdagelse i hans pladesamling og undersøger forholdet til producenten Harvey Weinstein, der har været som en far for instruktøren, men i 2017 blev fældet af overgrebsanklager fra talrige kvinder.

Trailer: Once Upon a Time in Hollywood

Kommentarer

Ekko #82

Stort tema om Quentin Tarantino i det nye nummer af Ekko.

Køb magasinet i kiosker, få det tilsendt eller tegn abonnement.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko