Cannes 2019
25. maj 2019 | 08:57

Tarantino vinder hundepris i Cannes

Foto | uoplyst
Quentin Tarantino mødte overraskende op ved uddelingen af Palm Dog på Cannes-festivalen. Prisvinderen kunne ikke være til stede, men arrangørerne havde fundet en hund af samme race – den ville næppe være gået med de officielle priser.

”I det mindste går jeg ikke tomhændet hjem,” sagde Quentin Tarantino, da han modtog Palm Dog på vegne af Brandy, som spiller en afgørende rolle i Once Upon a Time in Hollywood.

Af Nicki Bruun

Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood har Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie på rollelisten. Men det var en anden af filmens stjerner, der blev hyldet på Cannes-festivalen i går. 

Som en fast tradition siden 2001 uddeltes prisen Palm Dog, der ironisk spiller på det franske navn for festivalens hovedpris – Palme d’Or – og går til den bedste hundepræstation i festivalens film.

Den er ikke en del af den officielle festival, som tager sig selv ganske alvorligt, men er skabt af den britiske kritiker Toby Rose, der samler en jury af anmeldere i Cannes for at hylde menneskets bedste ven.

I år er den heldige vinder Brandy – en pitbull – som tilhører Brad Pitts stuntmand Cliff Booth i Tarantinos kærlighedsbrev til Hollywood i 1969.

Hunden spiller en afgørende rolle i filmens slutning, som instruktøren har bedt journalister om ikke at afsløre for resten af verden.

”Jeg vil gerne takke juryen af hele mit mørke hjerte. I det mindste går jeg ikke tomhændet hjem,” sagde Quentin Tarantino i højt humør.

Til arrangørernes store overraskelse valgte den populære instruktør selv at møde op og modtage prisen, mens vinderen Brandy måtte blive hjemme i USA.

Hundetrumf i ærmet
Tidligere vindere tæller den engelske bulldog Nellie i Jim Jarmusch’ Paterson (2016), Jack Russell-terrieren Uggie i The Artist (2011) og den gøende kridtstregshund Moses i Lars von Triers Dogville (2003).

I år har der ellers været snak om, at hundefeltet manglede stærke kandidater i forhold til tidligere år. Men det var altså før, Once Upon a Time in Hollywood fik verdenspremiere i tirsdags.

Quentin Tarantino var godt klar over, at det skortede på film med hunde i centrale roller, så instruktøren vidste, at han sad med en trumf i ærmet.

”Jeg hørte, at Cannes var lidt tynd på gode hundepræstationer i år, så jeg tænkte: ’Haha, de aner ikke, hvad der venter dem!’” fortalte instruktøren ved prisoverrækkelsen.

De officielle priser på festivalen uddeles lørdag kl. 19.15, hvor det skal vise sig, om der er mere hæder på vej til Tarantino og Once Upon a Time in Hollywood.

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er nummer 72 og løber fra 14. til 25. maj 2019.

© Filmmagasinet Ekko