Nyhed
16. mar. 2017 | 11:56 - Opdateret 16. mar. 2017 | 12:20

Netflix finansierer Orson Welles-film

Foto | Universal Studios
Orson Welles fejrede en af mange succeser med klassikeren Politiets blinde øje fra 1958, men i hans karrieres efterår havde instruktøren sværere ved at forløse sine film.

Orson Welles’ The Other Side of the Wind bliver efter 47 år endelig færdiggjort og får premiere på streamingtjenesten Netflix.

Af Nicki Bruun

Da vi sidst skrev om Orson Welles’ sidste film, The Other Side of the Wind, som han aldrig blev færdig med, så det sort ud for projektet.

For tilsyneladende havde initiativtagerne til en crowdsourcing-kampagne, der skulle færdiggøre filmen, slet ikke sikret sig rettighederne til projektet. Blandt de medvirkende i kampagnen var instruktøren Peter Bogdanovich.

Men nu har Netflix købt de globale rettigheder og finansierer færdiggørelsen af projektet, skriver Variety.

Dermed kan vi også se frem til at få filmen på streamingtjenestens udgave herhjemme, men hvornår vides endnu ikke.

”At kunne give verden dette ufærdige værk af Welles med hans kunstneriske intention intakt er Netflix og mig en ære. Filmentusiaster verden over kommer til at opleve Orson Welles’ magi endnu engang eller første gang,” udtaler indholdschef for Netflix, Ted Sarandos.

Modelleret over forfatter
Orson Welles filmede The Other Side of the Wind mellem 1970 og 1976, og han arbejdede på den op til sin død som 70-årig i 1985.

Det er en metafilm om en legendarisk instruktør, Jake Hannaford – spillet af instruktøren John Huston – der vender tilbage til Hollywood for at lave sin comeback-film.

Selv om det lyder ikke så lidt inspireret af Orson Welles’ egen karriere, der gik ned ad bakke efter mesterværkerne Citizen Kane og Politiets blinde øje, er inspirationen til Jake Hannaford en ganske anden, skriver Variety.

Karakteren blev således født ud af et møde mellem Orson Welles og forfatteren Ernest Hemingway i 1937. Her skal en fuld Hemingway efter sigende have skændtes med Welles og kastet en stol efter ham, og Welles har efterfølgende modelleret filmens instruktør over den karismatiske forfatter.

Det bliver Peter Bogdanovich, som også har en rolle i The Other Side of the Wind, og filmens oprindelige producer Frank Marshall, der skal holde opsyn med færdiggørelsen.

De havde startet en finansieringskampagne på hjemmesiden indiegogo.com for projektet, men nu er Netflix altså trådt til med sin betydelige pengepung.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko