Nyhed
26. apr. 2019 | 10:49

Netflix slår Spielberg

Foto | Gage Skidmore
Steven Spielberg præsenterer sin Ready Player One på Comic Con i 2017. Instruktøren er meget aktiv i diskussionen om filmbranchens fremtid, men lykkedes ikke med at få ændret Oscar-regler.

Trods pres fra Steven Spielberg og andre filmskabere har Oscar-akademiet besluttet ikke at udelukke streamingtjenesten fra kampen om de eftertragtede filmpriser.

Af Nicki Bruun

Green Book tog ganske vist stikket for bedste film ved den seneste Oscar-uddeling, men den store historie var, at Netflix-filmen Roma vandt tre priser.

Det fik Steven Spielberg til at gå forrest med et forslag om, at Oscar-akademiet burde udelukke film fra streamingtjenester, fordi de ikke fordrer den store biografoplevelse.

Men Spielberg tabte det slag.

I denne uge meddelte Oscar-akademiet ifølge amerikanske medier, at man ikke vil ændre reglerne, der gør det muligt for Netflix og andre streamingtjenester at komme i spil til de eftertragtede filmpriser.

Det kræver, at en film bliver vist mindst tre gange om dagen i en uge i en biograf i Los Angeles-området.

”Vi finder biografoplevelsen essentiel for filmkunsten, og det var et fokuspunkt i vores snakke,” udtaler Oscar-præsident John Bailey i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vores nuværende regler kræver biografvisning, men gør også plads til et bredt udvalg af film, som kan komme i betragtning til Oscar-uddelingen. Vi vil fortsat undersøge de store ændringer i vores industri og snakke med vores medlemmer om problemerne.”

Kategori skifter navn
Til gengæld ændrede Oscar-akademiet i denne uge en række andre små regler, hvoraf den ene er lidt tættere på dansk film.

Kategorien ”Foreign Language Film”, som vi har oversat til ikke-engelsksprogede film, vil i fremtiden hedde ”International Feature Film”, altså internationale spillefilm.

Det er i den kategori, at danske film primært gør sig håb om at vinde en pris. I år slap Den skyldige lige netop ikke igennem nåleøjet til en nominering, men tidligere har danske film som Susanne Biers Hævnen og Bille Augusts Pelle Erobreren vundet den store pris.

I år gik statuetten til mexicanske Alfonso Cuarón for den sort-hvide Netflix-film Roma.

Det næste Oscar-show, hvor ændringen på kategoriens navn bliver implementeret, afholdes 9. februar 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko