Nyhed
26. juni 2014 | 11:51

Nordkorea: Rogen-film er en krigshandling

Foto | Columbia Pictures
Plakaten til The Interview er holdt i kommunistisk propaganda-æstetik med Seth Rogen og James Franco centreret som milde ledere af det arbejdende folk.

Seth Rogen-filmen The Interview er ved at udløse en diplomatisk krise og har fået Nordkorea til at true USA med krig.

Af Jesper Olsen

I 2006 indtog Mads Brügger, Simon Jul og Jacob Nossells det hermetisk lukkede land Nordkorea som en fiktiv teatertrup i dokumentaren Det røde kapel.

Det dristige forehavende blev til en morsom og bemærkelsesværdig film, der gjorde Brügger til persona non grata i det lille land med de store armbevægelser.

Nu har endnu en film vakt Nordkoreas vrede, og denne gang er det langt værre end sidst: Filmen er amerikansk!

Det er Seth Rogen og Evan Goldbergs kommende action-komedie The Interview, der har Rogen og James Franco på rollelisten, som er skyld i balladen.

Fordømt af Nordkorea
The Interview
handler om to kendisjournalister, der får audiens hos den nordkoreanske diktator Kim Jong-un. Men herefter bliver de kontaktet af CIA, der vil have dem til at likvidere ham under interviewet.

Det er bestemt ikke faldet i god nord hos Kim Jong-un og hans stab. Da de fik nys om filmen i sidste uge, blev Rogen og Franco officielt fordømt af det nordkoreanske regime.

”Der er en helt særlig ironi i denne film, fordi den viser desperationen hos den amerikanske regering og det amerikanske samfund,” sagde talsmanden Kim Myong-chol til Telegraph.

”En film om likvideringen af en udenlandsk statsleder afspejler, hvad USA selv har gjort i Afghanistan, Irak, Syrien og Ukraine. Og lad os ikke glemme, hvem der dræbte John F. Kennedy – amerikanere. Faktisk bør Barack Obama nok passe på, i tilfælde af at USA’s militær også vil dræbe ham.”

En krigshandling
Rogen har taget udtalelserne humoristisk og hæfter sig ved talsmandens bemærkning om, at Kim Jong-un formentlig alligevel vil se filmen.

”Kim Jong-un vil åbenbart se The Interview. Håber han kan lide den!” har komikerbamsen tweetet.

Den diplomatiske krise blev tilspidset i onsdags, da en talsmand for det nordkoreanske udenrigsministerium gennem det statsejede nyhedsbureau kaldte filmen for en ”krigshandling” fra Amerikas side.

”At lave og udgive en film med det formål at skade vores leder er en åbenlys terror- og krigshandling og vil absolut ikke blive tolereret,” hed det med vanlig bombastisk retorik. ”Hvis USA tillader og forsvarer visningen af denne film, så vil der blive svaret nådesløst igen.”

Trods stormvejret har Seth Rogen stadig humoren i behold.

”Normalt vil folk først slå mig ihjel for én af mine film, efter at de har betalt penge for at se den,” skriver han på Twitter.

Medmindre Nordkorea får overtalt Barack Obama til at blokere filmen, får The Interview efter planen dansk premiere den 16. oktober.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko