Nyhed
21. okt. 2016 | 14:24

Willy Wonka vender tilbage til lærredet

Foto | Wolper Pictures
Gene Wilder blev meget elsket for sin portrættering af Willy Wonka i Drengen, der druknede i chokoladesovsen fra 1971.

Produceren bag Harry Potter skal sammen med Warner Bros. lave en ny film om Willy Wonka, som Gene Wilder gjorde kendt i 70’erne.

Af Lauge Hendriksen

Den amerikanske komiker Gene Wilder er knapt nok blevet lagt i graven, før det er blevet offentliggjort, at en af hans mest ikoniske figurer – den skøre Willy Wonka – vender tilbage til lærredet i en ny film.

Ifølge branchebladet Variety har Warner Bros. sikret sig rettighederne til Willy Wonka, og selskabet vil lave en ny film om den skøre fabriksejer, der kan opfinde alverdens slags slik.

Gene Wilder leverede sit bud på figuren i Drengen, der druknede i chokoladesovsen fra 1971.

Senere dukkede Wonka igen op i Tim Burtons Charlie og chokoladefabrikken fra 2005 med Johnny Depp – en film, som Gene Wilder kaldte ”en fornærmelse” i et interview til Turner Classic Movies.

Begge film er filmatiseringer af Roald Dahls elskede roman Charlie og chokoladefabrikken fra 1964.

Willy Wonkas tidligere liv
Warner Bros.’ planlagte film bliver dog ikke endnu en filmatisering af Dahls roman, men ifølge Varietys kilder kommer den til at handle om Wonkas liv, før han er med i Charlie og chokoladefabrikken.

Filmen skal produceres af David Heyman, der stod bag hele Harry Potter-serien. Simon Rich, som har skrevet manuskriptet til Inderst inde og Kæledyrenes hemmelige liv, er blevet tilknyttet som manuskriptforfatter.

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvem der skal instruere filmen, eller hvem der skal spille Willy Wonka.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko