Nyhed
16. aug. 2021 | 10:09

Ny kulturminister er udpeget

Foto | Socialdemokratiet
Nordjyske Ane Halsboe-Jørgensen blev i 2019 udpeget til uddannelses- og forskningsminister i Mette Frederiksens regering, men nu har Halsboe-Jørgensen fået en ny post.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overtager posten som kultur- og kirkeminister fra Joy Mogensen, men må vente med officielt at få overdraget ministeriet.

Af Nicki Bruun

Joy Mogensen meddelte i går sin fratræden som kultur- og kirkeminister, og i dag har statsminister Mette Frederiksen fundet hendes afløser, oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det bliver Ane Halsboe-Jørgensen, der siden 2019 har været uddannelses- og forskningsminister i den socialdemokratiske regering.

Den 38-årige minister har siddet i Folketinget siden 2011, men hun har ikke stor erfaring fra kulturens verden.

Ane Halsboe-Jørgensen har tidligere siddet i udvalg for blandt andet finans, beskæftigelse og skattesager. Nu er hun klar til at overtage kulturposten, der har været voldsomt diskuteret i de to år under Joy Mogensen.

Det bliver dermed Ane Halsboe-Jørgensens ansvar at få kulturlivet tilbage på ret køl efter coronakrisen og få gang i de forhandlinger om et nyt medieforlig, der har været udsat og ventes at begynde senere i år.

Konflikt forhindrer overdragelse
Ane Halsboe-Jørgensens post som uddannelses- og forskningsminister bliver overtaget af Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen, der også blev nævnt som kandidat til kulturministerposten.

Han har i kraft af sin stilling som talsperson for regeringen haft skarpe debatter med flere kulturpersonligheder. Det er givetvis blevet vurderet, at det har været bedre at starte fra et mere rent udgangspunkt.

De to nye ministre bliver præsenteret for Kronprins Frederik kl. 11 i dag.

Men på grund af situationen i Afghanistan vil der ikke blive gennemført overdragelser i de respektive ministerier i dag, skriver Statsministeriet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko