Nyhed
07. jan. 2014 | 17:24

Nymphomaniac først i spil til næste års Robert

Foto | Christian Geisnæs
Lars von Trier, der ses med Stellan Skarsgård og Charlotte Gainsbourg, har ikke for vane selv at hente sine filmpriser. Men han må under alle omstændigheder vente til næste år for at få en Robert-statuette.

”Det er mest reelt at vente til, at hele værket er tilgængeligt,” siger Zentropa-producer Louise Vesth om baggrunden for ikke at indstille Triers erotiske opus til årets Robert-priser.

Af Jeppe Mørch

Da Danske Filmkritikere kort efter nytår præsenterede årets Bodil-nomineringer, var Nymphomaniac, sammen med Jagten, topscorer med hele seks nomineringer.

Anderledes ser det ud hos Danmarks anden store filmpris, Robert, hvor Lars von Triers film ikke er at finde under en eneste kategori.

Zentropa, der har produceret Nymphomaniac, har simpelt hen valgt, at filmen ikke skulle i betragtning til dette års Robert-statuetter.

Hele værket bør vurderes
”Robert er en personlig pris til alle former for filmmedarbejdere, så jeg synes det er mest reelt at vente til, at hele værket er tilgængeligt. Og det vil jo være lidt fjollet at tilmelde den to gange,” siger producer Louise Vesth fra Zentropa.

Sender det ikke et signal om, at det er den forkerte udgave af Nymphomaniac, man for tiden kan se i biograferne?

”Det har været et valg fra starten at lave de to versioner, så man kunne få det bedste fra begge verdener.”

”Når det er filmarbejdere, der skal stemme på filmarbejdere, er det bare mest reelt, at man har set hele værket. Og det består af både den lange og korte version. Det er den, vi ønsker at sende ind, så man kan se alt det, hver enkelt filmmedarbejder har lavet,” fortæller Louise Vesth.

Robert er ikke skuffet
Det er Danmarks Film Akademi, der står bag Robert-prisen.

Her føler man ikke, at man er handicappet i forhold til Bodil ved at måtte undvære Nymphomaniac i år.

”Vi er på ingen måde skuffet. Vi får jo sikkert den lange version næste år, hvor Bodil så ikke har den,” siger formanden for Danmarks Film Akademi, Kim Magnusson.

Hvis Zentropa skal have mulighed for at indstille Nymphomaniac til næste års Robert-priser, kræver det, at Triers egen, lange version får biografpremiere i løbet af 2014.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko