Nyhed
24. sep. 2015 | 14:17

Oscar Isaac spiller Bob Dylan

Foto | Elvira Nana Lind
Skuespilleren Oscar Isaac beviste i Coen-brødrenes Inside Llewyn Davis (2013), at han er en god sanger. Nu giver han sin version af Bob Dylans I Was Young When I Left Home på Ekko Shortlist.

Danske Elvira Nana Lind har filmet skuespilleren Oscar Isaac, der spiller Bob Dylan i en intens live session i en trappeopgang i Brooklyn.

Af Esben Møller Hansen

Det pumpende fingerspil fra Bob Dylans klassiker I Was Young When I Left Home fylder lydbilledet, mens vi ser et closeup af skuespiller og musiker Oscar Isaacs ansigt.

Han står i en trappeopgang med fuldskæg, halstørklæde og en gammel, mørk guitar. Han er totalt opslugt af musikken i selskab med et kamera og en nysgerrig hund.

Sådan begynder Elvira Nana Linds musikvideo, hvor hun filmer en af tidens mest populære skuespillere, Oscar Isaac, i Brooklyn, New York.

Denne lille, fine film har vi i denne uge fornøjelsen af at kunne præsentere på Ekko Shortlist, hvor den dyster med fem andre film om at komme ind på top 10.

Forrygende år
Det er Elvira Nana Linds anden film i serien Staircase Sessions, hvor hun filmer forskellige musikere i den intime ramme af deres egen trappeopgang.

Vi har fået lov til at vælge optagelsen med Oscar Isaac, som fik sit gennembrud netop i rollen som musiker, i Coen-brødrenes Inside Llewyn Davis.

Han har haft et forrygende år med gangsterdramaet A Most Violent Year, sci-fi-thrilleren Ex Machina og HBO-serien Show Me a Hero. I den kommende storfilm Star Wars: Episode VII: The Force Awakens – premiere 16. december – spiller han Poe Dameron, en toppilot, som kæmper for oprørsgruppen the Resistance.

”Jeg er ikke så god ti at tænke i karrierebaner, men de filmprojekter, jeg siger ja til, er nødt til at være noget, der kan holde min interesse fanget i den tid, de tager at lave. Det skal vække min fantasi. Og det er som regel den slags karakterer, man finder i independent-film,” sagde Oscar Isaac, da vi interviewede ham i Ekko #69.

Anden film på Shortlist
Elvira Nana Lind er uddannet fra Filmskolen i Cape Town og har mest beskæftiget sig med dokumentarfilm.

Sidste år kom hendes dokumentarfilm Songs for Alexis, om den transkønnede musiker Ryan, der i selskab med hans store kærlighed Alexis rejser tværs gennem et fordomsfuldt USA mod det liberale San Francisco.

Og faktisk er det anden gang, at Elvira Nana Lind præsenterer en film med Oscar Isaac på Ekko Shortlist. Lige nu indtager musikvideoen Gravity 57. pladsen.

Til tonerne af Trentemøllers sang spiller Oscar Isaac Mr. Carpool, der tjener penge på at være passager i fremmede menneskers biler, så de kan køre i den attraktive kørebane, der er reserveret biler med flere passagerer i Los Angeles’ forgrenede motorvejnet.

På mandag klokken 12 offentliggøres næste uges top 10, og så må vi se, om den er kommet ind. Ellers har den to uger mere som bobler.

Se Staircase Sessions og giv den stjerner.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko