Ekko #69

Intro

Leder
Spillefilm mangler nytænkning og originalitet, men det er kun noget, vi kan takke os selv for.

Quiz
Hvem er den største filmnørd? Femtende omgang af vores filmquiz falder inden for dette nummers tema: Krig på film.

Top 10
Modige stjerner og stuntmænd har risikeret deres liv i filmhistoriens mest spektakulære stunts. Her er de mest vanvittige stunts.
Af Nicki Bruun

On location
Michael Noer viser et eksklusivt billede fra optagelserne af Nøgle hus spejl, hvor han arbejder med Ghita Nørby og Sven Wollter, der har mere end 160 års livserfaring.

Q&A
Kim Leona – Filmskolens nye manuskriptleder – er flasket op med popcorn og Disney-tegnefilm, men siden kom der andre film på skærmen.
Af Claus Christensen

Kuriosa
Aristokratisk, britisk accent iscenesætter filmforbryderen som kold og intelligent.
Af Jeppe Mørch

Filmminder
Optagelser med dyr på settet er en følsom affære, fortæller den pensionerede filmproducer Ib Tardini.
Af Daniel Pilgaard

Filmplakaten
Vi leder efter den store kærlighed, eller manglen på samme, på plakaten til The Lobster.
Af Freya Bjørnlund

Tv-serier
Binge-watching går ud på at bælle tv-serier. Det er en dårlig vane, som er begyndt at smitte af på serierne.
Af Brian Petersen

Nyt talent
Norsk-danske Sturla Brandth Grøvlen (Victoria) besidder en kunstnerisk kraft, som sjældent er set lignende blandt unge filmfotografer.
Af Casper Hindse

Box office
Fast & Furious er et enestående eksempel på en filmserie, der langsomt har vokset sig stor. Ikke engang døden har kunnet stoppe succesen.
Af Kim Pedersen

Sådan set
En tuberkuløs Jabba the Hutt og en småkvabset bonderøv iført bar dolk og Dannebrog. Mikka Tecza genfortæller Guldkysten på sin helt egen måde.
Af Mikka Tecza

Spil med Stegelmann
Nintendo var og er et helt unikt foretagende, selvom man kunne være skeptisk, da den første, tudegrimme Nintendo blev lanceret i 1988.
Af Jakob Stegelmann


Feature

Hr. og fru Klovn
Familieidyllen er til at overse, når Frank og Mia får et barn i Klovn Forever. Skuespillerne fortæller åbenhjertigt om kærligheden og kampen mellem kønnene.
Af Freya Bjørnlund

James Bond
007-agenten har undergået en voldsom forandring siden undfangelsen. Vi varmer op til Spectre med et historisk blik på den mytologiske helt.
Af Martin Krogstad

Amy Schumer
”Jeg elsker biografer. Det var det første sted, jeg fik finger.” Mød tidens hotteste komiker, der er aktuel med Trainwreck.
Af Patricia Danaher

Sommeren ’92
Ny film hylder en af de største danske sportspræstationer, og skuespillerne afslører, hvordan det er at portrættere nationalhelte.
Af Steffen Boesen

Dans, for pokker! Dans!
Den danske dj Katrine Ring har set Eden og kommenterer, hvordan hendes metier fremstilles på film.
Af Katrine Ring

Pels
Dokumentaren Pels er dette nummers dvd. Læs historien bag den grumme film, hvor dyr er kommet til skade under optagelserne.
Af Morten Scriver Andersen

Gaspar Noé
Eksklusivt interview med fransk films enfant terrible, der i Irréversible overskred grænser med vold og nu gør det med sex i Love.
Af Pernille Bergendorff

Ind i scenen
I serien med værkstedssamtaler fortæller forfatteren bag den svenske gyser Lad den rette komme ind om kunsten at omskrive ens egen bog til film.
Af Nikolaj Feifer


Tema: Krig

Fuglene over sundet
Instruktør Nicolo Donato inviterer indenfor til optagelserne på storfilmen Fuglene over sundet, der viser de danske jøders flugt fra nazisterne.
Af Anders Højberg Kamp

Krigen på stranden
Krigsfilmen har to hovedtendenser: afsløring af grusomheden og absurditeten og dyrkelse af heltemodet og det spændende eventyr.
Af Peter Schepelern

Lindholm & Asbæk
Det danske makkerpar Tobias Lindholm og hans stjerne Pilou Asbæk sætter med Krigen fokus på et tabu: At Danmark i mange år har været en krigsførende nation.
Af Casper Hindse

Holocaust
Hvordan skildrer man den største forbrydelse mod menneskeheden? Cannes-vinderen Son of Saul er et nyt bud i en genre præget af en asketisk eller sentimental tilgang.
Af Simon Pasternak

Bang, du er død!
Mediernes tolkning af krigen får os til at glemme, at den har sin egen æstetik – fra de klassiske slag over verdenskrigenes kaos til en ny orden i dronernes tidsalder.
Af Søren Birkvad

Ved fronten er alle filosoffer
Carsten Jensen reflekterer over arbejdet med sin kommende roman om krigen i Afghanistan. Læs en stump af materialet, som ikke kom med i den endelige version.
Af Carsten Jensen

 

Biografanmeldelser

45 Years
Dope
El Club
Inderst inde
Jeg er Ingrid
Klovn Forever
Krigen
Louder Than Bombs
Me and Earl and the Dying Girl
Ricki and the Flash
Sicario
Skyerne over Sils Maria
Sommeren '92
Tavshedens labyrint
Taxi
The Visit – An Alien Encounter
Trainwreck
Victoria

 

Tv-anmeldelse

Norskov

 

Dvd-anmeldelser

The Carl Theodor Dreyer Collection
Aftershock
Ex Machina
Fruit of Paradise
King of Escape
La Maison de la Radio
Love & Mercy
Magician: The Astonishing Life and
Work of Orson Welles
The Dead Lands
The Disappearance of Eleanor Rigby
The Strange Case of Dr. Jekyll and
Miss Osbourne
What We Did on Our Holiday
Wyrmwood: Road of the Dead

DVD #31

Pels

Instr. Ola Waagen
Norge, Danmark
2014
57 min.

En norsk aktivist og psykolog, Frank Nervik, går med et skjult kamera undercover i pelsindustrien, hvor dyrene lever i små bure, udvikler svære lidelser og æder hinanden.

Pels undersøger en industri, hvor pengene er store, men befolkningens viden om dyrenes forhold minimal. Filmen trækker tråde fra Norges mink- og rævefarme til kriminelle netværk i Kina og videre til leverandøren Kopenhagen Fur.

Den norsk-danske dokumentarfilm er en barsk oplevelse, som den nordiske pelsindustri ihærdigt har forsøgt at få stoppet. Efter et længere tovtrækkeri vil den blive vist på DR, men i en omredigeret udgave.

Vi har valgt at udgive den originale, ucensurerede version på en dvd, der følger med magasinet. Du kan også streame filmen her med en kode fra samme blad.

© Filmmagasinet Ekko