Nyhed
27. feb. 2019 | 10:22

Oscar-vinder bliver juryformand i Cannes

Foto | Brigitte Lacombe
Mexicanske Alejandro González Iñárritu har siden debuten i 2000 skabt nogle af nyere tids mest innovative og kunstnerisk eksperimentelle film.

”Film løber gennem årene på vores planet, og denne festival har været dens hjerte,” siger Alejandro González Iñárritu, der som første mexicaner skal styre årets Cannes-festival.

Af Nicki Bruun

Alejandro González Iñárritu er en af tidens største filmskabere, der har vundet Oscars for originale og medrivende historier som The Revenant og Birdman.

Nu skal den mexicanske instruktør være med til at fejre filmkunsten som juryformand ved den kommende 72. udgave af Cannes-festivalen.

”Cannes er en festival, der har været vigtig for mig siden begyndelsen af min karriere,” siger 55-årige Alejandro González Iñárritu i en pressemeddelelse udsendt af festivalen.

”Film løber gennem årene på vores planet, og denne festival har været dens hjerte.”

Filmisk innovation
Alejandro González Iñárritus debutfilm Amores perros blev i 2000 vist i Cannes-festivalens sidekonkurrence Semaine de la Critique, hvor den vandt adskillige priser.

Siden avancerede den mexicanske instruktør til hovedkonkurrencen med Babel fra 2006, som han vandt instruktørprisen for på den franske festival. Senest var han i spil til Guldpalmen med det spanske drama Biutiful i 2010.

I 2017 fremviste filmskaberen i Cannes sit virtual reality-projekt Carne y Arena, der senere sikrede ham hans femte Oscar-pris, en sær-statuette for filmisk innovation.

I pressemeddelelsen fra festivalen forlyder det fra lederne Thierry Frémaux og Pierre Lescure, at mexicansk film i år vil blive fejret i Cannes. Og året er startet forrygende for mexicansk film med tre Oscars til Alfonso Cuaróns personlige barndomserindring Roma, der foregår i starten af 70’erne i en bydel af Mexico City.

Festivalen finder sted fra den 14. til 25. maj.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko