Nyhed
11. apr. 2014 | 13:57

Oscar-vinder laver tv-serie om ung pave

Foto | Gianni Fiorito
Paolo Sorreentino har før beskæftiget sig med det lyssky magtspil i italiensk politik i Il Divo. Nu skal han lave en serie om den katolske kirkes magtcentrum.

Italienske Paolo Sorrentino er den næste i rækken af prominente filminstruktører, der prøver kræfter med en tv-serie.

Af Jeppe Mørch

Det gælder om at smede, mens ens navn er varmt i den internationale filmverden.

Italienske Paolo Sorrentino vandt i marts en Oscar for bedste fremmedsprogede film med Den store skønhed – for næsen af Thomas Vinterbergs Jagten.

Kort tid efter kom det frem, at Sorrentinos næste opgave ville blive den engelsksprogede In the Future med Michael Caine i hovedrollen.

Og nu er det efterfølgende projekt også på plads.

Sorrentino hopper på tidens tv-serie-bølge med The Young Pope, som han skal instruere og skrive i samarbejde med den faste manusmakker Umberto Contarello, skriver det amerikanske brancheblad Variety.

Pavens behov for kærlighed
Hovedpersonen bliver en ung, fiktiv pave, der er historiens første italiensk-amerikanske overhoved af den katolske kirke.

”Serien handler om drømme, frygt, konflikter, magtkampe og en paves søgen efter mening og behov for kærlighed set gennem Sorrentinos unikke blik,” siger seriens producere Lorenzo Mieli og Mario Gianani, ifølge Variety.

Serien kommer til at bestå af otte afsnit, og den skal foregå i Vatikanstaten, Italien, USA og Afrika. Derfor skal der også findes et internationalt cast.

The Young Pope bliver ligeledes lavet til det internationale marked.

Magtstrukturer i Italien
Sorrentino er blot endnu en i rækken af prominente filminstruktører, der forsøger sig med en tv-serie.

I 90’erne var David Lynch og Lars von Trier foregangsmændene, og i de senere år har David Fincher og Alfonso Cuarón forsøgt sig med henholdsvis House of Cards og Believe.

Tidligere har Sorrentino lavet Il Divo, der også handler om magtstrukturer i Italien. Filmen portrætterer politikeren Giulio Andreotti.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko