Nyhed
02. apr. 2014 | 14:27

Pablo Escobar bliver Netflix’ næste antihelt

Foto | David Prichard

Wagner Moura (th) optrevler det brasilianske narkoimperium i Tropa de Elite, men nu får han lov at opbygge sin egen colombianske variant i rollen som Pablo Escobar.

Frank Underwood fra House of Cards får skarp badboy-konkurrence af den colombianske narko-baron. Netflix’ nye seriesatsning Narcos får premiere i 2015.

Af Freya Bjørnlund

Dumme svin hitter på tv, og Netflix hopper endnu engang med på trenden.

Streamingtjenestens sociopatisk rænkespillende vicepræsident Frank Underwood fra House of Cards fulgte i hælene på en lang række elskelige skiderikker som Don Draper, Tony Soprano og Walter White.

Men Netflix’ næste drama-hovedrolle har potentiale til at sprænge badboy-barometeret.

Den colombianske narko-baron Pablo Escobar får sit helt eget tv-imperium på Netflix. Onlinetjenesten har foreløbig bestilt ti episoder af serien, som får titlen Narcos.

Kokainens sande historie
Serien skal optages i Columbia, hvor Escobars Medellinkartel slog sine stor-kriminelle folder. Den forventes at ramme Netflix-æteren i 2015.

Escobar skal spilles af brasilianske Wagner Moura, der er bedst kendt som sadistisk politikaptajn på jagt efter Rio de Jeneiros narkokartel i Tropa de Elite – Elitestyrken.

Narcos bliver en fortsættelse af det frugtbare samarbejde mellem Moura og filmens instruktør Jose Padilha (Tropa de Elite, RoboCop), der bliver konceptuerende instruktør på serien.

”Vores ide er at fortælle den sande historie om, hvordan kokain blev et stort problem i USA og Europa – og hvordan det hele startede her i Medellin,” fortæller Padilha.

Noget man aldrig før har set
Netflix’ indholdschef Ted Sarandos er begejstret for samarbejdet.

”Jose og Wagner har sammen skabt en af de mest sofistikerede og rædselsvækkende portrætter af kriminalitet og officiel korruption nogensinde i deres Tropa de Elite-film. Deres version af Escobar-sagaen bliver noget, man aldrig før har set,” lover han.

Første afsnit af Narcos skal forfattes af Doug Miro og Carlos Bernard, der sammen har skrevet Prince of Persia: The Sands of Time og Troldmandens lærling.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko