Nyhed
16. jan. 2012 | 20:10 - Opdateret 26. okt. 2012 | 10:19

Parwani sagsøgt for skyldnersvig

Foto | Søren Ulfkjær
Manyar I. Parwani

Et it-firma hævder, at Manyar Parwani skylder 100.000 kr. for hjemmesiden til det omstridte filmprojekt Klar til optagelse, og at han brugte Peter Aalbæks navn som garanti.

Af Mikkel Kofod

I sidste uge kunne Ekko fortælle, hvordan instruktør Manyar Parwani i 2009 indkasserede mindst en kvart million kroner ved at kræve gebyr af skuespillere, der ville til casting på hans spillefilmprojekt Klar til optagelse.

Instruktøren har indrømmet, at pengene siden er forsvundet, og nu beretter Politiken om yderligere økonomiske problemer for instruktøren.

Avisen har talt med it-firmaet Corporate DataBank Aps, der har sagsøgt Parwani for et tilgodehavende på 100.000 kr. for produktionen af en hjemmeside til Klar til optagelse.

”Corporate DataBank Aps var it-leverandør til Klar til optagelse i juni 2009," siger en anonym ansat hos it-firmaet til Politiken.

"Mohammed Ibrahim Parwani (Manyar Parwanis rigtige navn, red.) præsenterede sig som filminstruktør hos Zentropa og fortalte, at Peter Aalbæk var investor i projektet Klar til optagelse, og Peter Aalbæk sørgede for, at alle fik deres penge, ingen ville blive snydt.”
 
Byretten: ”Betal inden 14 dage”
Zentropa nægter imidlertid at have haft formelle bånd til projektet, og Corporate DataBank Aps har aldrig fået sine penge. Københavns Byret dømte i marts 2010 Parwani til at betale pengene inden fjorten dage, hvilket ikke skete. Manyar Parwani anser sagen for at være afsluttet.

”Vi havde fra starten aftalt et honorar, men så steg beløbet pludselig til det dobbelte! På trods af, at vi konstant havde haft problemer med hjemmesiden, så ville jeg gerne betale dem det, som vi havde aftalt, men det ville de ikke, og så trak de mig i retten. Men hele den sag er nu heldigvis afsluttet,” skriver Parwani i en mail til Politiken.

Det er Corporate DataBank Aps dog ikke enige i, og firmaet oplyser til avisen, at politiet ikke kan finde Parwani, der har afmeldt sig cpr-registret og lever i skjul. På Klar til optagelses Facebook-side nægter Manyar Parwani imidlertid at have brugt Peter Aalbæk Jensen som økonomisk garanti for betalingen af hjemmesiden, ligesom han skriver:

"Jeg er ikke gået under jorden, da jeg jo befinder mig her i overfladen!"

I en pressemeddelelse den 25. oktober 2012 tager Manyar I. Parwani afstand fra Politikens artikel, som Ekko har citeret ovenfor. Instruktøren skriver: ”Dagbladet Politiken har skrevet, at jeg er blevet dømt for skyldnersvig, og at jeg ifølge en anonym kilde var gået under jorden for at gemme mig for politiet. Dette har intet på sig. Jeg havde aftalt med Corporate DataBank Aps, at jeg skulle betale 50.000 kr. for deres ydelser til Klar til optagelse, men pludselig ville de have det dobbelte, hvad jeg naturligvis nægtede. Sagen har været for retten, hvor Corporate DataBank Aps frafaldt den.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko