Nyhed
03. aug. 2016 | 16:32

Polanski og Assayas samarbejder om ny film

Foto | Orlando Suero
I Chinatown fra 1974 spiller Roman Polanski selv som ”Man with Knife”. Siden 70’erne har den polske instruktør lavet film i Europa.

Mesterinstruktøren Roman Polanski kaster sig over endnu et litterært værk, men denne gang skal manuskriptet skrives af en Cannes-vindende franskmand.

Af Jeppe Mørch

Det er ikke nyt for Roman Polanski at filmatisere en roman. Det har han før gjort med Rosemarys baby, Skyggen og senest Venus i pels.

Nu skal den polske instruktør så gøre det igen – denne gang med den succesfulde franske instruktør Olivier Assayas som manuskriptforfatter.

Det skriver det amerikanske brancheblad Variety.

Filmens forlæg er romanen Based on a True Story, som er skrevet af Delphine de Vigan. Den handler om en forfatter, der udsættes for chikane af en lidt for begejstret fan.

Juridiske problemer
Olivier Assayas delte i foråret prisen for bedste instruktør med rumænske Cristian Mungiu på festivalen i Cannes. Det var takket være clairvoyance-dramaet Personal Shopper, som dog ikke var et hit blandt alle kritikere. I Ekkos stjernebarometer måtte således den nøjes med et beskedent gennemsnit på 2.

Roman Polanski har i flere år arbejdet på en film om Dreyfus-affæren, hvor en jødisk officer anklages for spionage. Men nu har Based on a True Story altså presset sig foran.

Polanski lavede film i USA indtil slutningen af 70’erne, hvor han blev anklaget for at have voldtaget en trettenårig pige. Han tilstod, at de havde haft sex, hvilket er ulovligt, og udsigten til en straf fik ham til at rejse tilbage til Europa.

I 2015 erklærede en polsk domstol et amerikansk krav om udlevering af instruktøren for ugyldigt, men den polske justitsminister Zbigniew Ziobro fortalte i maj i år, at han anker dommen til højesteret.

Der er endnu ikke taget stilling til apellen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko